“Samsung stelt volgende week officieel vouwbare telefoon voor”

Illustratiefoto.
RV Illustratiefoto.
Over een week stelt Samsung de Samsung Galaxy S10 en consoorten voor op het ‘Unpacked’-event in San Francisco. Enkele gelekte foto’s tonen nu al in welke kleuren het vlaggenschip beschikbaar zal worden. Op het event maakt ook de vouwbare telefoon een verschijning, zo suggereert de Zuid-Koreaanse smartphonemaker.

De nieuwe Samsung Galaxy S10 komt in verschillende kleurtjes op de markt. Dat is af te leiden uit enkele gelekte afbeeldingen die bekend tipper Evan Blass deelde op Twitter. Naast het gewoonlijke zwart, verschijnt de telefoon ook in het groen en in het wit met parelmoerglans.

Eerder deelde Evan Blass al afbeeldingen waaruit bleek dat Samsung drie modellen van de Galaxy S10 in petto heeft: de namen van die toestellen zijn nog niet bevestigd, maar waarschijnlijk gaat het om de Galaxy S10, de S10+ en de S10E.

Ze zullen er iets anders uitzien dan hun voorgangers. Zo wordt de ‘notch’ vervangen door een gaatje rechtsboven, waar onder meer de selfiecamera zit. De zwarte randen (de ‘bezels’) die het scherm flankeren zijn flinterdun, waardoor bijna het volledige oppervlak benut wordt. Aan de achterkant van het toestel zitten twee tot drie camera’s, afhankelijk van het model. 

Vouwbare telefoon

De Samsung Galaxy S10, S10+ en S10E worden volgende week woensdag onthuld op het ‘Unpacked’-event van Samsung in San Francisco. Maar dat is niet alles. De Zuid-Koreaanse technologiereus laat er geen twijfel over bestaan dat ook de plooibare telefoon een rol speelt op het event. Dat wordt duidelijk in een teaserfilmpje, waarin Koreaanse tekst wordt geplooid en gedraaid tot de Engelstalige slogan verschijnt: “De toekomst ontvouwt zich”.

Samsung toonde in november al heel even een prototype van de vouwbare telefoon. Maar het werd toen snel duidelijk dat het enkel om een voorproefje ging: tijdens de demo werden de lichten gedimd en het hele schouwspel duurde minder dan een minuut. 

Door het teaserfilmpje wordt gesuggereerd dat de telefoon volgende week wél officieel wordt voorgesteld. Wellicht krijgen we een iets betere blik op het toestel, en misschien wordt er ook een naam en een lanceerdatum bekendgemaakt. 

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • marc de wolf

    Jaarlijks een nieuw model is dat niet wat teveel van het goeie. Wat een verkwisting en eigenlijk overbodig mijn gedacht.

  • Jan Marens

    Ik had dat al in 1999, super handig, batterij ging toen 8 dagen mee en de belkwaliteit was beter dan alles wat je nu kan kopen. En nog beter, je werd niet elke 2 minuten lastig gevallen door een melding en kreeg dus geen burnouts hiervan.