“Samsung stelt lancering opvouwbare telefoon uit na problemen met scherm”

AP
Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics stelt de lancering van zijn nieuwe Galaxy Fold-smartphone uit tot zeker volgende maand vanwege problemen met het opvouwbare toestel. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Eigenlijk zou Samsung de smartphone met een prijskaartje van bijna 2.000 dollar (ongeveer 1.780 euro) komende vrijdag op de Amerikaanse markt uitbrengen. Maar bij testversies van het toestel kwamen problemen met het opvouwbare scherm aan het licht zoals scheurtjes. Een nieuwe concrete datum voor de lancering van de Galaxy Fold zou nog niet zijn bepaald.

De barsten hebben mogelijk te maken met het verwijderen van de plastic laag, die als bescherming dient voor de telefoon. Een aantal reviewers had het idee dat deze laag alleen bedoeld was om de vouwbare smartphone te beschermen bij transport. Samsung had een dag na het uitdelen van de eerste exemplaren daarom meteen een mail gestuurd met de waarschuwing de bescherming níet te verwijderen. 

In 2016 had Samsung te maken met problemen bij de lancering van de Galaxy Note 7, waarbij de batterij van de smartphone in brand kon vliegen. Dit toestel werd uiteindelijk door Samsung uit de handel gehaald.

AP7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  Daarvoor dient testpubliek enkel hadden beter geen data van uitgave vooropgesteld!

 • Frank De Witte

  Ik ben Samsung fan, mijn S9+ is een fantastisch toestel, maar achter een plooibare smartphone zat ik nu ook niet te wachten, ook de prijs alleen al is belachelijk hoog.

 • Paul Oosterlinck

  even wachten op concurrent Huawei, die ook een plooibare en 5G compatible smartphone klaar heeft...

 • Jan Van Gent

  Wat een idee om een scherm te gaan uitbrengen met een plooi in de helft je moet die dan altijd goed en volledig openvouwen voor een deftig beeld te kunnen hebben . Na x keer plooien moet er toch ooit een probleem ontstaan in de plooi . Zou deze nooit kopen .

 • Eric Van Dyck

  2000 euro voor een telefoon ! Man man man ...