“Samsung schrapt ingang koptelefoon in Galaxy Note 10"

Samsung Galaxy Note 9.
RV Samsung Galaxy Note 9.
De Samsung Galaxy Note 10 zal er waarschijnlijk iets anders uitzien dan zijn voorgangers. Zo zou Samsung afscheid nemen van de ingang voor een koptelefoon en zouden ook de fysieke knoppen verdwijnen. Dat meldt Android Police op basis van ingewijden.

In maart deden al geruchten de ronde dat de Samsung Galaxy Note 10 het wellicht zonder koptelefoonaansluiting zou moeten doen. Nu is er meer bewijs dat dat inderdaad het geval zou zijn, bericht Android Police op basis van een bron die op de hoogte zou zijn van de plannen. 

Dat Samsung plots afstapt van de 3,5 mm-jack, is verrassend. Concurrenten als Google, Apple en Huawei gingen al langer overstag, maar Samsung bleef voorlopig vasthouden aan het poortje – iets dat veel gebruikers wel konden waarderen. Ook de vlaggenschepen die eerder dit jaar werden gelanceerd, de Samsung Galaxy S10, S10+ en S10e, waren nog uitgerust met de aansluiting. 

Knijpknoppen

Niet alleen de 3,5mm-jack verdwijnt, ook de fysieke knoppen – zoals de aan-uitknop, de volumeknop en de Bixby-knop – worden geschrapt. In de plaats daarvan zou Samsung drukgevoelige sensoren voorzien op de zijkant van de smartphone, een beetje zoals de ‘knoppen’ van de HTC U12+.

De aanpassingen hebben overigens ook voordelen. Doordat er minder openingen zijn aan het toestel, is de smartphone mogelijk nog beter bestand tegen vocht en stof. Bovendien neemt een koptelefoonaansluiting ook veel plaats in. Die vrijgekomen ruimte zou weleens gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld een grotere batterij.

Naar verwachting wordt de Samsung Galaxy Note 10 deze zomer aangekondigd.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rene Dannau

  nog wat extra straling en oortjes met batterijtjes wat nog meer afval maakt en de plaats die de aansluiting in nam zal nooit extra tijd geven door de batterij dit wordt teniet gedaan door het verbruik van de draadloze verbinding.

 • michael de cleene

  Heb het toch liever met een draadje. Zal dit toestel dan ook niet aanschaffen

 • Andy De Schieter

  Waarom een nieuwe telefoon ? Mijn Note 3 werkt nog steeds prima.

 • Alain Baudrez

  En maar batterijtjes aanmaken om in die BT-oortjes te stoppen. Zeer goed voor het milieu....

 • Jan Broekx

  Echt heel erg jammer ...ik vond het fijn dat je je telefoon op een oude versterker kon aansluiten via de hoofdtelefoon uitgang ....er zullen veel liefhebbers van balen. ...da n maar weer draadloos wat nooit zo goed is als met draad (,teveel storing)