“Samsung is klaar met verbeterd ontwerp van vouwbare smartphone”

De aankondiging van de Samsung Galaxy Fold in februari.
AFP De aankondiging van de Samsung Galaxy Fold in februari.
Samsung heeft naar verluidt de wijzigingen die het aanbrengt aan de vouwbare Galaxy Fold gereed. Het bedrijf zou onder andere de beschermende laag over het scherm doorgetrokken hebben. 

Samsung heeft de beschermende kunststoflaag nu om het hele scherm gelegd waardoor deze tot onder de schermranden uitkomt. Dat moet voorkomen dat gebruikers deze laag eraf pulken, zoals met reviewexemplaren van de Fold gebeurde. Dat beweert althans Bloomberg op basis van bronnen die bekend zouden zijn met de plannen.

Verder zou Samsung het scharnier zo aangepast hebben dat deze iets hoger ten opzichte van het scherm uitkomt en daarmee de beschermende laag omhoog duwt om kieren te voorkomen. Ondanks dat de wijzigingen van het ontwerp gereed zouden zijn, heeft Samsung volgens de publicatie nog geen nieuwe introductiedatum gekozen. Waarschijnlijk is het bedrijf nog de laatste testen aan het afronden. 

De Galaxy Fold had 26 april moeten verschijnen maar reviewers maakten melding van schermproblemen die al snel ontstonden. Sommige reviewers hadden niet door dat de beschermende laag er niet af mocht, maar ook gebruikers die deze erop lieten, ervoeren problemen.

Vlaggenschip

De Galaxy Fold moet het vlaggenschip van Samsung worden. Het toestel kost meer dan 2.000 euro. In 2016 had Samsung te maken met problemen bij de lancering van de Galaxy Note 7. Samsung moest het toestel al na een paar weken van de markt halen, omdat de batterij in brand kon vliegen.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.