"Paniek bij Apple om problemen nieuwe iPhone"

reuters
Bij Apple heerst een staat van paniek rondom de nieuwe iPhone. Softwareproblemen zouden kunnen zorgen voor vertraging in de productie en levering van de volgende iPhone, meldt Fast Company op basis van een bron. Als de problemen niet snel worden opgelost, zou het zelfs zo kunnen zijn dat belangrijke functies zijn uitgeschakeld bij de lancering.

De nieuwe iPhone, die mogelijk de naam iPhone 8, iPhone Pro of iPhone X krijgt, wordt naar verwachting dit najaar gepresenteerd. Vermoedelijk zal het toestel verschillende nieuwe technologieën herbergen die nog niet eerder in iPhones zaten. Enkele daarvan zouden echter lastig zijn om goed te laten werken bij de iPhone.

Een van die nieuwe functies is draadloos opladen. De software daarvoor is nog niet klaar. Mocht het niet lukken het draadloos opladen goed te laten werken, dan zou Apple mogelijk de eerste toestellen met de hardware voor draadloos opladen wel gewoon gaan verschepen. De hardware staat dan echter uitgeschakeld en zal pas op een later moment worden geactiveerd.

3D-sensor
Soortgelijke problemen zouden spelen met de nieuwe 3D-sensor, die volgens persbureau Bloomberg aan de voorkant van het toestel zit en het gezicht van de gebruiker moet gaan herkennen om de iPhone te ontgrendelen. Apple zou er moeite mee hebben om de sensor goed te laten werken, waarbij wederom niet de hardware maar de software het probleem vormt.

Ook het oledscherm, waarmee iPhones tot nog toe niet uitgerust waren, zou Apple zorgen baren. Hierbij is het probleem dat er maar weinig oled-productiefaciliteiten zijn. Ondertussen zou Apple er ook nog steeds niet uit zijn waar de vingerafdruksensor moet komen, aangezien het oledscherm het grootste deel van de voorkant van de telefoon inneemt. Verwacht wordt dat de sensor uiteindelijk in het scherm komt te zitten.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Het is toch Niet waar zeker

  Paniek? Overdrijf het nog wat meer, een staat van lichte verandering zal al volstaan zeker maar media moet gelezen worden hé

 • Steve Walschot

  Oei, en al die Chinese lowbudget bedrijfjes ergens in een lowtech productiebedrijf kunnen deze problemen wel oplossen en goede toestellen op de markt brengen, maar 1 van de grootste op aarde niet? Zo zie je maar hoe ver ze achter staan op iedereen. En zelf nu is het alweer oude hardware die niemand nog gebruikt zoals oled. We zitten al 5 jaar met superAmoled schermen bezig!

 • Bart Cornelis

  Ik zal niet zeggen dat iphone slecht is maar 800 euro betalen voor een gsm die maar 2 jaar naar behoren werkt. Sorry te veel!!! Nu gaan er waarschijnlijk mensen zeggen dat ze al 4 jaar dezelfde iphone hebben.. Wel u bent in de minderheid. Maar de prioriteiten liggen ook anders, vroger spaarde men voor iets nu koopt men een gsm op afbetaling en zeggen ze... dat is toch niet duur... arme maatschappij

 • Tom Hiel

  Verschil tussen Apple en de anderen. Het moet eerst werken voordat het op de markt komt.

 • Roel Mick

  Hier is toch niks nieuws aan? Al die functies zitten al in Samsung 7 en 8 en werken goed. Apple is duidelijk niet meer innovatief maar gebruikers blijven wel veel te veel betalen. Dom