‘Oprolbare tv in 2019 op de markt’

LG’s nieuwe tv in bijna opgerolde staat.
LG LG’s nieuwe tv in bijna opgerolde staat.
LG brengt volgend jaar een oprolbare televisie op de markt. Het merk maakte de komst van de LG OLED oprolbare televisie al eerder bekend, maar nu is duidelijk dat deze vanaf 2019 te koop zal zijn.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen. 

Het eerste model werd getoond op de Consumer Electronics Show (CES) in New York eerder dit jaar. Het prototype OLED-televisiescherm van 1,65 meter rolt zich met een druk op de knop op in de bijbehorende soundbar. Ook kan het scherm deels uitgerold worden, bijvoorbeeld om alleen een muziekspeler of een informatiestrook met bijvoorbeeld het weer te tonen.

“Het scheelt ruimte in je woonkamer en de televisie kan op den duur mogelijk ook draagbaar worden”, zo luidde de aanprijzing bij de uitvinding van LG op de CES. OLED-schermen zijn buigbaarder dan traditionele LCD schermen. LG heeft nog niet gereageerd op het bericht van Bloomberg.

De oprolbare televisie moet een opleving brengen in een markt die de laatste tijd een terugloop in verkoopcijfers kent.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Hun beamer is nog straffer. Dan verdwijnt het scherm gewoon als je die uitzet.

 • Mark Deckers

  Tja, wat heb je aan een scherm dat in het plafond verdwijnt, of in de muur, of in een meubel. Maar toch zijn er mensen die er véél geld voor betalen om een 50+ inch scherm elektrisch in de vloer of plafond te laten verdwijnen om het strakke design niet te storen. En waarom zou je op elk oppervlak in je woning iets moeten zetten, omdat het toevallig de bovenkant van een kast is ?

 • Geert Vaelen

  En wat heb je aan een scherm dat in je meubel verdwijnt? Dan heb je een kale meubelplaat om tegenaan te kijken, want je kan nog steeds niks in de plaats zetten. Er zullen wel ergens voordelen zijn, maar ik vind het niks.

 • Mark Deckers

  @Geert Vaelen: je hebt niet erg veel verbeelding zo te zien: je zou de behuizing in het plafond of in een meubel kunnen inbouwen zodat het scherm verdwijnt wanneer het opgerold is. En mobiele toepassingen (of camping e.d.) zou ik ook al kunnen bedenken. Of als verplaatsbaar reclamepaneel of menu in een winkel of restaurant. De toepassingen zijn legio.

 • Geert Vaelen

  Dat scherm rolt verticaal uit en heeft dus ruimte nodig. Waarom dan geen standaard scherm daar zetten dat vast staat? Je kan er toch niks anders in die plaats zetten of hangen anders krijg je je tv niet opengerold. Totaal nutteloos als je het mij vraagt.