"Nieuwe Microsoft-telefoon ruilt Windows voor Android"

AFP
Microsoft zou werken aan een nieuwe smartphone die niet draait op het eigen Windows-besturingssysteem, maar op Android. Dat antwoordt althans een Microsoft Store-medewerker aan Windows Latest op de vraag wanneer er nieuwe Windows-telefoons op voorraad komen.

De medewerker reageert dat Microsoft effectief aan nieuwe telefoons werkt, die draaien op Android. Uiteraard zijn winkelmedewerkers niet op de hoogte van geheime plannen van Microsoft, tenzij ze in een opleiding info krijgen over een release die op til is. Wanneer het toestel uitkomt, weet de Microsoft Store-medewerker dan weer niet te vertellen.

Windows Latest heeft de claims van de Microsoft Store-medewerker niet kunnen verifiëren. De website speculeert dat de medewerker in de war zou kunnen zijn met de aandacht die Microsoft de laatste tijd legt op het uitbrengen van apps voor Android en iOS. 

Als de medewerker daadwerkelijk gelijk heeft, zou dat de eerste nieuwe telefoon van Microsoft zijn sinds de Lumia 650 uit februari 2016. Dat het toestel geen Windows draait, is opvallend, maar niet verrassend, aangezien Microsoft is gestopt met de actieve ontwikkeling van Windows Mobile.

(De tekst loopt verder onder de foto)

De Microsoft Lumia 640 XL.
rv De Microsoft Lumia 640 XL.
Vergelijk hier de prijzen van Microsoft smartphones
Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.net7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Wouters

  Qua smartphones heeft Microsoft verschillende verkeerde keuzes gemaakt. Maar Microsoft heeft een erg breed aanbod met zeer sterke fundamenten. Naast Google vind ik Microsoft en van de best geleide bedrijven met de meest innovatieve strategieën.

 • roger lismont

  Juist Verte,Mijn nieuwe Lumia 650 heb ik moeten wegdoen omdat niets meer werkte.Microsoft is dood voor mij.

 • Gerôme Vereecke

  Ooit deed IBM hetzelfde: Windows kiezen ipv hun eigen superieur 0S/2. Daarna is IBM van het voorplan verdwenen. Microsoft is dead.

 • verte dantez

  Ze hebben hun phoneklanten te lang voor de gek gehouden.Ze kunnen uitbrengen wat ze willen,van mij krijgen ze gene rotte cent meer.

 • Peter Oosterlynck

  Ik ben verre van een Microsoft groupie maar het moet gezegd dat sedert geruime tijd Microsoft op zoek is naar verbreding. Microsoft is niet meer synoniem met Windows. Kijk maar naar wat er op Azure allemaal mogelijk is.