"Nieuwe iPhone heeft groot 6,1 inch-scherm, dualsim en relatief lage prijs"

Een vrouw bekijkt de iPhone X.
REUTERS Een vrouw bekijkt de iPhone X.
De volgende iPhone krijgt een uit de kluiten gewassen scherm van 6,1 inch, slikt twee simkaarten en wordt goedkoper dan de voorgangers. Dat beweert althans analistenbureau KGI.

Volgens dat doorgaans betrouwbare bureau wil Apple dit jaar drie nieuwe modellen uitbrengen, weet 9tot5Mac. Het kleinste is even groot als de huidige iPhone X, terwijl het grootste een 6,5 inch-scherm heeft en een behuizing die ongeveer overeenkomt met die van de huidige iPhone 8 Plus. Volgens KGI zouden die twee modellen een oledscherm krijgen, en het goedkopere model een 6,1 inch-lcd.

Prijzen

Voor dat laatste model zou Apple, dat officieel nog niets heeft aangekondigd, een prijs overwegen tussen 550 en 650 dollar. De dualsimversie zou wel honderd dollar extra kosten.

Ter vergelijking: de huidige iPhone 8 heeft een scherm van 4,7 inch en kost 699 dollar, wat in de Benelux neerkomt op 809 euro. De iPhone 8 Plus heeft een scherm van 5,5 inch en kost 919 euro. Voor de 5,8 inch grote iPhone X tel je minstens 1.159 euro neer.

Dualsim

Steeds meer telefoons slikken twee simkaarten. Zo zijn de Samsung Galaxy S9, S9+ en Note 8 standaard voorzien van dualsim, net als de HTC U11+ en toestellen van Alcatel. Ook de Huawei P20-serie en Mate 10 Pro zijn in dualsimvarianten leverbaar, net als de Sony Xperia XZ2-telefoons.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JOZEF BOUMON

  Ik wil enkel oled schermen, lcd zijn de kleuren te flets

 • Jan Peeters

  iPhone gaat hiermee de weg op van de goedkope Chinese telefoons maar met een prijskaartje dat viermaal hoger uitkomt.

 • Daniel Develter

  Dual sim is zeker niet nieuw. SAMSUNG heeft dat al langer.

 • Klaas Dewulf

  699 dollar is 567 € geen 809 €

 • Andy Carrein

  Met en zonder tax?