"Nieuwe Apple Watch krijgt camera"

REUTERS
De Apple Watch is pas net op de markt en nog lang niet overal verkrijgbaar, maar Apple is volgens 9to5Mac al druk bezig met de ontwikkeling van de Apple Watch 2. Het nieuwe gadget krijgt naar verluidt een camera en een eigen wifi-antenne.

Apple wil de nieuwe Watch minder afhankelijk maken van de iPhone. Nu moeten gebruikers hun iPhone in de buurt hebben voor zaken als wifi en gsm-ontvangst. De camera is bedoeld voor FaceTime, Apples programma om te videobellen. Dat videobellen een belangrijke feature wordt van Apple Watch, werd eerder deze maand al duidelijk toen Apple versie 2.0 van het besturingsssyteem Watch OS presenteerde. FaceTime krijgt er een belangrijke rol in en het mag dan ook geen verrassing heten dat de smartwatch een eigen camera krijgt.

Voor wie de Apple Watch gebruikt voor navigatie, lijkt de iPhone vooralsnog wel een vereiste. De nieuwe Watch maakt gebruik van wifi voor plaatsbepaling, maar die techniek is lang niet zo accuraat als gps. Daarom is het raadzaam om je iPhone in de buurt te houden als met Apple Maps aan de slag wordt gegaan op de nieuwe Watch.

De tweede Apple Watch moet in 2016 op de markt komen. Over de batterijduur van het nieuwe klokje is nog niet veel bekend, maar het lijkt erop dat die vergelijkbaar is met de huidige Apple Watch.