Nieuwe app voor sterrenkijkers

REUTERS
Het Online Star Register (OSR), waarmee je iemand een ster cadeau kunt doen, heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee mensen via hun gsm de naar hen vernoemde ster kunnen lokaliseren en volgen.

Mensen die via het Nederlandse bedrijf OSR een ster cadeau hebben gekregen kunnen in de app hun registratiecode invullen en in de virtuele sterrenhemel hun ster opzoeken. Ze krijgen dan meer informatie en kunnen via het scherm door het heelal naar hun ster navigeren.

Via een augmented reality functie is het ook mogelijk de iPhone op de lucht te richten, waarna de app met pijltjes aanduidt waar de ster zich bevindt. Dat kan zowel overdag als 's nachts. "Sterren met een magnitude tot 5 of 6 zijn nog met het blote oog te zien. Met deze app kunnen we jouw geregistreerde ster echt zichtbaar maken," zegt Sarah West van OSR.

De app maakt het romantische zielen ook mogelijk de best zichtbare ster vanop hun locatie te kiezen, zodat de ster zeker te zien is op belangrijke data als verjaardagen of huwelijksjubilea.