Ga naar de mobiele website
^ Top

"Kracht van vlaggenschip voor helft van de prijs": wordt de OnePlus 5 de Samsung Galaxy S8-killer?

screenshot geekbuying
De OnePlus 5 van de Chinese smartphonefabrikant OnePlus zou deze zomer flink potten kunnen breken. Althans, als de uitgelekte specificaties én de geruchten over de prijs kloppen. De telefoon is namelijk enerzijds erg krachtig, maar mist ook enkele snufjes zodat de prijs laag blijft.

Een officiële naam voor de OnePlus 5 is er nog niet. Het is de opvolger van de OnePlus 3, maar het Chinese bedrijf zou geen versie met het cijfer vier uitbrengen omdat dat ongeluk zou brengen.

Volgens techsites zitten Samsung en alle andere Androidtelefoonmakers mogelijk in de nesten, als de lekken van Slashleaks kloppen. Volgens de geruchten zou de telefoon namelijk ongeveer de helft gaan kosten van de andere vlaggenschepen.

Krachtig

Wat meteen in het oog springt bij de OnePlus 5, is de vaste krachtige batterij van 4.000 mAh, een stuk straffer dan de 2.900 mAh van de iPhone 7 Plus en de 3.500 mAh van de Galaxy S8. De telefoon zou beschikken over een 5,5 inch-scherm met een Quad HD-resolutie van 2.560 op 1.440 pixels. De smartphone is met 15,27 x 7,47 x 0,7 cm even groot als voorganger OnePlus 3T, maar wel 0,35 mm dunner. 

De telefoon zou draaien op Android 7.1 Nougat, waarschijnlijk met een schil van OnePlus' eigen Oxygen OS. Hij draait op Qualcomms nieuwste octacore Snapdragon 835-chip met 6 tot 8GB RAM en 64 tot 256 GB opslagruimte. Nog opmerkelijk: de OnePlus 5 zou twee slots hebben voor nanosimkaarten plus een slot voor micro-SD-kaartjes tot 128 GB.

De camera's kieken met 23 en 16 megapixels, al wordt niets gezegd over de grootte van de lenzen. Van een dualcamera, waarover eerder sprake was, zegt het huidige lek niets. Verder zien we een mini-jackaansluiting en een monoluidspreker. De OnePlus 5 zou niet waterdicht zijn.

Voorganger OnePlus 3.
OnePlus Voorganger OnePlus 3.

Prijs

Als deze gegevens kloppen, zit de OnePlus 5 qua pure kracht op het niveau van vlaggenschepen als de Galaxy S8. Die kost zo'n 800 euro, terwijl een verschijning op Geekbuying.com suggereert dat de OnePlus 5 een prijskaartje van 450 dollar zou hebben, omgerekend 410 euro. Dat scheelt dus een pak.

Tot zover de geruchten. Het is nu wachten op de officiële aankondiging, maar het is al wél duidelijk dat de telefoon deze zomer verschijnt.

screenshot Slashleaks
Meer over6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • wil Smits

  Heb mijn opo in 2014 gekocht en deze kan nogsteeds meekomen met huidige flagship killers. Draait momenteel op Android 7. Beste Aanschaf tot nu toe :)

 • Tim Van Horebeek

  Ik heb nog steeds de one plus one en ik zal deze zomer upgraden naar de one plus 5. De opo is de beste smartphone die ik gehad heb

 • Anoniem2002

  OnePlus blijft gewoon het beste merk van smartphones prijs/kwaliteit. Heb nu al bijna een half jaar de OnePlus 3T. Alles werkt even snel en soms sneller dan de Samsung Galaxy S7 en de iPhone 7.

 • Pieter Buh

  Dikke nest ... zo traag als iets

 • Tom Desmedt

  Oneplus for the win! Mijn oneplus van 299 euro doet het al 3 jaar uitstekend! En hij is nog steeds sneller dan nieuwe smartphones!

Meld een bug