"iPhone 8 zal succes Galaxy S8 dwarsbomen"

EPA
De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft zijn licht laten schijnen op de nakende Samsung Galaxy S8 en de iPhone 8. Kuo ziet meer potentieel in het product van Apple dat in principe gelanceerd wordt in september, omdat de Galaxy S8 voor hem niet aantrekkelijk genoeg is.

De traditioneel in september voorziene iPhone 8 zou volgens Kuo weleens stokken in de wielen van de verkoop van de Galaxy S8 kunnen steken. Dat toestel wordt op 29 maart voorgesteld, maar de details zijn al bekend. Apple-analist van KGI Securities, Ming-Chi Kuo, denkt dat de S8 minder over de toonbank zal gaan dan zijn voorganger, de Galaxy S7. Voor Apple voorspelt hij het tegenovergestelde: de 8 is naar zijn mening zeker in staat het succes van de iPhone 7 (Plus) te overstijgen.

Dat beweert Kuo natuurlijk allemaal niet zomaar. De iPhone 8 zou naar verluidt een OLED-scherm krijgen, wat ook voor televisie geldt als de absolute top op dit moment. Verder zou het toestel draadloos kunnen opgeladen worden en een snellere processor én een nieuw glazen design krijgen. Allemaal sterke troeven. De twee gelekte varianten van de Galaxy S8 kunnen daar, nog altijd volgens Kuo, voornamelijk een scherm zonder thuisknop tegenoverstellen. Vermoedelijk zijn dat eveneens OLED-schermen (van respectievelijk 5,8 en 6,2 inch) die het hele toestel bestrijken.

Niet alleen de concurrentie met Apple zal de S8 van Samsung volgens Kuo parten spelen, maar ook het feit dat het bedrijf vorig jaar in het vierde kwartaal de S7 als enige vlaggenschip overhield na het debacle met de "ontploffende" batterij van de Note 7. De verkoop zal daardoor ook slabakken, meent Kuo. Werden er vorig jaar 52 miljoen stuks verscheept, dan zullen dat er in 2017 niet meer dan 40 à 45 miljoen zijn. Weliswaar valt de lancering van de Galaxy S8 een maand later dan die van de S7 vorig jaar, maar dan nog zouden dat virtueel omgerekend zo'n 2,5 tot 7,5 miljoen minder verkochte exemplaren zijn. Samsung zei eerder dit jaar zelf te mikken op een verkoop van 60 miljoen stuks van de Galaxy S8 dit jaar.
20 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dekon vanh

  Dennis De Leeuw: De iphone se heeft toch een 4 inch scherm? Dus vanwaar het geklaag?

 • Jurgen Vanheessen

  Altijd maar zever samsung dan iPhone wat de beste. Ik ben een edge s7 gebruiker daar kan niets aan tippen. En trouwens lees eens wat meer over technologie dan weet je dat iPhone en andere merken stukken aan elkaar verkopen

 • sven borghys

  Ben sinds een jaar de bezitter van een 6S, na jarenlang met Android te hebben gewerkt. Nooit of te nimmer meer iPhone voor mij Zo een over hyped toestel.

 • Renzo De Hond

  Apple zijn de originele bedenkers van de smartphone. De rest zijn allemaal kopieën.

 • Guillano Pawiro

  ja joh.. wat is dit voor Apple propaganda/reclame onzin... Apple komt als laatste jongetje van de klas eindelijk met features die Samsung al jaren geïmplementeerd heeft. Apple koopt notabene die OLED schermen van samsung.. je kan beter zeggen.. Apple veranderd langzaam in een Samsung..