Ga naar de mobiele website
^ Top

"iPhone 8 is duurste ooit"

Een iPhone 7.
anp Een iPhone 7.
Apple trekt alle registers open voor zijn nieuwe paradepaardje, de iPhone 8. Hij wordt groot, hij krijgt gebogen schermranden... maar hij wordt ook erg duur. Daarvoor waarschuwen alleszins analisten van Goldman Sachs.

De iPhone 8 zou in september verschijnen, samen met twee andere telefoons. "We verwachten dat de iPhone 8 modellen met 128 GB en 256 GB krijgt, die respectievelijk 999 en 1.099 dollar zullen kosten", vertelden analiste Simona Jankowski en haar team aan cliënten. Dat stelt Business Insider, dat een nota in handen kreeg. Omgerekend betekent dat prijzen van 912 en 1.003 euro, wat met 21 procent btw erbij neerkomt op 1.104 en 1.214 euro. De huidige iPhone 7-modellen met dezelfde opslagcapaciteit hebben bij ons al snel winkelprijzen van 830 à 930/950 euro, al vind je ze ook goedkoper.

Redenen

Als reden voor de hoge prijs noemt Goldman ten eerste de hardware. Het gaat dan bijvoorbeeld over het gebogen 5,8 inch grote oledscherm, het ontbreken van schermranden en de snelle A11-processor. Bovendien start de opslagcapaciteit met 128 GB en krijgen de toestellen een sneller werkgeheugen en biometrische ontgrendeling. De homeknop verwijnt. Klein detail: het scherm is oorspronkelijk van Samsung en Apple zou maar liefst 70 miljoen stuks hebben besteld.

Ten tweede blijken consumenten hun grotere, duurdere iPhonemodellen te verkiezen boven hun kleinere alternatieven. Volgens Goldman leidde de iPhone 7 Plus, met zijn groot scherm en hoge prijs, er voor het eerst toe dat de premiummodellen van de iPhone ook het beste verkochten.

Consumenten blijken hun grotere, duurdere iPhonemodellen te verkiezen boven hun kleinere alternatieven

Andere toestellen

Goldman Sachs voorspelt ook prijzen voor de andere toestellen die Apple lanceert in september. De iPhone 7S Plus zou 769 dollar (702 euro) kosten, de iPhone 7S 649 dollar (592 euro). Het zou dan gaan om startprijzen voor de 32 GB-modellen, want er zouden ook duurdere versies met 128 en 258 GB verschijnen. Deze telefoons zouden schermen van 4,7 en 5,5 inch krijgen.

ANP XTRA

2017 of 2018?

Apple heeft nog altijd niet officieel bevestigd dat het dit jaar een iPhone 8 op de markt brengt. Maar Jankowski twijfelt niet. "Apple onderzoekt gewoonlijk verschillende ontwerpen tegelijkertijd. Maar, met nog slechts vier maanden te gaan voor de lancering, geloven we dat Apple het design nu heeft vastgelegd."

Analisten van KGI en Deutsche Bank hebben daarentegen al nota's gepubliceerd waarin ze stellen dat de iPhone 8 mogelijk dit jaar nog niet in de winkels ligt. Het is dus goed mogelijk dat Applebaas Tim Cook het toestel in september wel voorstelt, maar dat de lancering pas volgt in 2018.

Zo zal de iPhone 8 eruitzien volgens OnLeaks en GearIndia

Toon me alle iPhonemodellen op Tweakers.net.
76 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Steve Walschot

  De 'nieuwe' iPhone met Samsung schermen die enkel in de low budget modellen steken van minder dan 200€. Al de rest heeft super AMOLED. Zoals altijd dus, een 'nieuwe' iPhone met technologie die al 4-5 jaar oud is.

 • didi elfer

  Ja maar in dit geval, Michael, is de Ford (iPhone) duurder dan de Audi (concurrenten). Dat is probleem, je betaalt meer zonder dat je iets beter krijgt

 • Samsung Lover

  Weeral verscheidene dingen gekopieerd van Samsung! Maar ja, Samsung is daarom ook veel beter!

 • ik weet het

  Zolang hij niet kan zorgen dat mijne was en mijne strijk gedaan is, mijn afwasmachine leeg is en de kids hun huiswerk klaar is, en de hond uitgelaten, is het niet de moeite om er zoveel geld aan uit te geven.

 • Michael Jackson

  Een Audi is ook beter dan een Ford en kost ook meer.

Gesponsord

Meld een bug