'Iconische' Nokia 3310 zal in veel landen niet werken

REUTERS
Nokia heeft zijn 3310, wellicht het meestgeliefde mobieltje ooit, opnieuw gelanceerd. Voordat u uw enthousiasme uitschreeuwt, al dan niet per gsm, moet u weten dat het ding in een groot deel van de wereld niet zal werken.

Zijn batterij gaat nog langer mee en hij zal rond de 50 euro kosten. Maar gaan we hem deze zomer, wanneer hij in de winkels zal liggen, ook daadwerkelijk kopen?

De nieuwe versie van de gsm communiceert immers nog met netwerken die de oude frequenties gebruiken: 900 MHz en 1800 MHz. Die werden gebruikt voor de 2G-communicaties die oproepen en sms'en doorstuurden voordat het mobiele internet opgang maakte. Maar die frequenties zijn in heel wat delen van de wereld al uitgeschakeld. Onder meer in de VS en in Canada is dat het geval. Ook in landen die deze 'oude' frequenties nog gebruiken, worden ze gaandeweg uitgeschakeld.

Dit betekent dat je met de nieuwe 3310 niets zal kunnen doen als je hem naar die landen meeneemt, want je zal geen verbinding met het netwerk krijgen. Nokia heeft niet gezegd dat het de 3310 zal verkopen in de VS, maar schuift hem wel naar voren als de perfecte telefoon om op reis mee te nemen, omdat hij zo stevig is en de batterij zolang meegaat.
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Raymundo Goethals

  Dat moment waarop je 3 keer op 1 moet duwen om de letter "c" te krijgen. Dan denk. Tjonge wat een ouwe troep heb ik hier gekocht. Bij zo zielig als blackberry die nog steeds proberen smartphones te maken met keyboard. Interesseert geen kat. Voor beide is geen plaats meer op de markt en moeten een proper faillisement aanvragen.

 • Tuur Tureluur

  Ferme reclamestunt. Dit is een totaal ander toestel dan het origineel.

 • Anonymous

  Alleen spijtig dat het niet het oude model is.

 • Anonymous

  Ik heb daar toch zo mijn twijfels bij. Wie zou die marketing strategie bedacht hebben. Hopelijk wordt het wat....

 • Anonymous

  Ik ben dop op die gsm maar het design is zo afzichtelijk... zo spijtig, ik zou er wel eentje kopen maar niet als dat het ontwerp is..