“Huawei kan binnen twee weken weer zakendoen met VS”

Illustratiefoto.
REUTERS Illustratiefoto.
De Chinese telecomreus Huawei zal waarschijnlijk binnen twee weken weer zaken kunnen doen met Amerikaanse bedrijven. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde. De Amerikanen maken dit mogelijk doen door bepaalde licenties te verstrekken aan de Amerikaanse bedrijven. Huawei zelf zou op de zwarte lijst blijven staan.

Het Chinese bedrijf en de Chinese overheid riepen de Verenigde Staten vorige week al op om eindelijk werk te maken van toezeggingen om de zware exportrestricties rondom Huawei te verlichten. President Donald Trump beloofde eind vorige maand de blokkade voorlopig te beëindigen, maar dat is nog altijd niet gebeurd.

Zwarte lijst

De Amerikanen plaatsten het concern eerder op de zwarte lijst omdat Huawei een gevaar voor de nationale veiligheid zou vormen. Washington verdenkt Huawei van nauwe banden met de Chinese overheid en beticht het bedrijf van spionagepraktijken.

Huawei zelf ontkent de beschuldigingen en wil het liefst echt van de zwarte lijst gehaald worden. "De beperkingen moeten helemaal worden verwijderd, in plaats van dat er tijdelijke licenties worden verstrekt aan Amerikaanse bedrijven", stelt een woordvoerder.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvrs Gysel

  De enige reden is nl. dat Huwawei veel jaren verder staat in de ontwikkeling en het uitrollen van 5G, dan gelijk welk bedrijf dan ook ter wereld. Dat gaat dus om enorm veel geld, dat de Amerikanen in de toekomst zouden kunnen mislopen. Daarenboven Google, Facebook werken samen met de Amerikaanse overheid. Zijn ook niet vies van wat spionage, zenne. Dat is gewoon een drogreden.

 • annie dupont

  huawei ontslaat amerikanen in amerika en plots mag er weer vanalles .... trump, dat is een groot gekkenhuis.

 • Kaveh Ahangar

  Grappig dat VS Huawei beschuldigd van spionage terwijl VS de grootste land is die overal ter wereld mensen spioneert. Herinnert u nog UK die de Belgacom servers ge hacked had en waarom is er dan niet zoveel heisa geweest? Dubbel standard en heel hoop zever van de westerse landen. Moet gewoon toegeven China heeft 5G technologie en geen enkel andere westerse bedrijven hebben de 5G en zo onder drukken ze Chinese firma om de voorsprong te minimaliseren.

 • Guido Pintens

  Filip, een beetje objectief blijven kan nooit kwaad. Welke koersmanipulatie? (bewijzen graag). Beursmanipulatie door Trump is een vaststaand feit! Diefstal van IP? Bedoel je IP-adressen van eender wie? Spionage? (bewijzen graag). Lage lonen? Klopt helemaal in vergelijking met de westerse lonen. Milieuverwoesting? Moet je gewoon nagaan wat Trump aan milieuverwoesting doet, en dat is al lang bewezen! En als Huawei plat moet, moeten FB, Google, MS e.d. zéker platgelegd worden

 • Kurt Peeters

  Spionage is een feit bij wel wat apps en besturingssystemen kijk naar het nieuws onlangs over de Google assistent. Even goed facebook doet het. Hoogstwaarschijnlijk doet Apple het ook maar is zo'n gesloten ecosysteem dat het moeilijk te merken valt schat ik. Huawei zal zeker geen heilig boontje zijn. Maar na herhaaldelijke vragen van bewijs heeft de V.S nooit iets kunnen tonen wat duid op spionage..