"Hey machine, is de was bijna klaar?": wasmachine, koelkast én iPhone zouden Google Assistant krijgen

thinkstock
"Verhit de soep twee minuten op maximale kracht": wie liever praat dan knopjes te bedienen, kan binnenkort spreken tegen zijn oven en andere huishoudtoestellen. En wel via Google Assistant, dat op weg zou zijn naar toestellen van General Electric én de iPhone van concurrent Apple.

Volgens Bloomberg werd de spraakassistent al aangepast aan iOS en verschijnt hij mogelijk vandaag tijdens Googles eigen ontwikkelaarsconferentie I/O. Volgens een betrouwbare bron van Android Police komt voorlopig alleen de VS aan de beurt.

Google zou de spraakassistent ook gaan integreren in keukenapparaten van General Electric, zoals vriezers, koelkasten, ovens en wasmachines. Gebruikers kunnen dan bijvoorbeeld zeggen de oven aan te zetten en een temperatuur in te stellen, of vragen of het wasprogramma is voltooid. Een woordvoerder van Google wilde geen commentaar geven op vragen van Bloomberg.

Google Assistent concurreert met Apples Siri en Amazons Alexa. Hij komt later dit jaar ook naar tv's en auto's.

Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.net2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • geert dr

    Eerst werken aan kwaliteit en dan pas al die prullen daar opzetten. Toestellen zijn al stuk na een jaar of 2. Maak terug machines uit inox en niet uit plastic. Dan gaat de klant terug te vrezen zijn en ja de prijs mag hiervoor iets omhoog, prijs is al 30 jaar blijven stilstaan.

  • Geen Stijl

    Komen Ze nog meer te weten over je doen en laten