"Google wil Wallet flinke boost geven"

ANP
Google is druk bezig om zijn betaaldienst Google Wallet een flinke upgrade te geven, schrijft The Wall Street Journal. Een nieuwe versie van Wallet zou in juni tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O gepresenteerd moeten worden en een directe concurrent worden voor Apple Pay.

Om het vernieuwde Google Wallet van de grond te krijgen, zou het techbedrijf volop in onderhandeling zijn met banken, telefoonmaatschappijen en winkeliers. Een doorslaand succes is dat volgens insiders nog niet. Bovendien zag Google afgelopen week Samsung - doorgaans een belangrijke partner in de Android-wereld - een eerste stap zetten naar een eigen betaaldienst met de overname van LoopPay.

Volgens bronnen loopt Google met het uitwerken van Wallet tegen het probleem aan dat ze met Android een nogal losse benadering van de smartphonemarkt hebben gekozen. Iedere hardwaremaker kan Android gebruiken en het geheel naar eigen wens aanpassen. Apple heeft dat probleem niet omdat het zowel de hard- als software in eigen beheer heeft. Juist om die reden is het voor Apple 'eenvoudiger' om een betaaldienst als Apple Pay van de grond te krijgen.