"Geen vingerafdrukscanner in iPhone 8"

reuters
De volgende iPhone krijgt waarschijnlijk geen vingerafdrukscanner meer. Volgens de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo werkt Apple nu aan alternatieven als gezichtsherkenning.

De iPhone 8, zoals het apparaat mogelijk gaat heten, heeft geen fysieke Touch ID-knop meer en een virtuele vingerafdrukscanner blijkt vooralsnog niet haalbaar, schrijft StreetInsider.

Omdat de vingerafdrukscanner nu nog cruciaal is voor onder meer het verifiëren van Apple Pay-betalingen moet Apple met een alternatief komen. Volgens Kuo heeft het bedrijf een oplossing gevonden in de frontcamera. Door er een veel betere lens in te stoppen, wordt nauwkeurige gezichtsherkenning mogelijk.

oled-scherm

Over de iPhone 8 weet Kuo verder te melden dat het apparaat een oled-scherm krijgt dat vrijwel de gehele voorkant van de iPhone bedekt. Naast de met oled uitgeruste iPhone 8 komen er ook twee nieuwe iPhones met een verbeterde versie van het bestaande Retina-display. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om de iPhone 7s en de iPhone 7s Plus. Apple brengt doorgaans ieder jaar een verbeterde s-versie uit van een bestaande iPhone.