Ga naar de mobiele website
^ Top

"Galaxy S IV scrollt pagina's automatisch door ogen te volgen"

De nieuwe Galaxy S IV-smartphone, die later deze maand door technologiebedrijf Samsung wordt aangekondigd, zou pagina's automatisch scrollen door middel van een geavanceerde vorm van eye-tracking. Dat meldt de gereputeerde Amerikaanse krant New York Times.

De Amerikaanse krant zou het gerucht van twee niet-gerelateerde bronnen hebben ontvangen, waaronder één Samsung-medewerker zou zijn. Volgens die informatie zou de nieuwe smartphone automatisch een pagina naar beneden beginnen te scrollen eens de ogen van een gebruiker de onderkant van het scherm hebben bereikt. Dat gerucht zou klaarheid scheppen over een eerdere patentaanvraag genaamd 'Samsung Eye Scroll'.

De Galaxy S IV zou niet de eerste smartphone van Samsung zijn die gebruikmaakt van eye-tracking. Ook de S III heeft die functie in huis, en houdt bijvoorbeeld het beeldscherm actief zolang de gebruiker naar het scherm kijkt. Dat zorgt ervoor dat de smartphone niet in standby gaat bij het lezen van een langere tekst.

Op 14 maart wordt de Galaxy S IV onthuld tijdens een evenement in New York, Samsung Unpacked. Er wordt gefluisterd dat de opvolger van de populaire Galaxy S III een scherm met Full HD-resolutie en een 13 megapixelcamera heeft, net als een quadcoreprocessor en 2 gigabyte aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit zou variëren van 16 tot 64 gigabyte.

Meer over


Meld een bug