"Flink wennen": recensent originele iPhone zet eerste praktijkervaring iPhone X online

AFP
Werken met de nieuwe iPhone X, die vrijdag verschijnt, is even wennen. Dat meldt Steven Levy, een reviewer die ooit als een van de eersten de iPhone 2G besprak in 2007. Hij mocht Apples nieuwe paradepaardje een week testen in de praktijk.

Ontgrendelen met Face ID-gezichtsherkenning en het gebrek aan homeknop was flink wennen, schrijft Levy op Wired. Nadat Face ID faalde tijdens de presentatie van de telefoon, was het afwachten hoe de software zou presteren in de praktijk. Niet helemaal zoals het hoort, zo blijkt nu. Levy stelt dat hij zich elke keer inbeeldde dat hij de filmscène van Robert de Niro in Taxi Driver naspeelde en 'you talking to me?' zei tegen de iPhone X. Wanneer hij dat niet deed, detecteerde het toestel geen oogcontact en bleef het vergrendeld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De gebaren in de bediening van de interface bleken snel te wennen en Levy meldt dat hij inmiddels op een iPad ook al omhoog veegt om apps te sluiten. De eerste indrukken van Levy zijn weliswaar gebaseerd op ervaringen in het dagelijkse leven met het apparaat, maar het verhaal bevat geen foto's, screenshots, benchmarks en tests. Vermoedelijk is die informatie nog onder embargo.

Photo News

Wel zijn er YouTubers die uitgebreid hebben kunnen spelen met de iPhone X op een Apple-evenement in New York. Onder meer BooredAtWork en Soldier Knows Best hebben van dat evenement uitgebreide indrukken geplaatst, onder meer van Face ID. Die video's tonen onder meer dat de software vereist dat de gebruiker twee keer het hoofd ronddraait in de setup van de ontgrendelmethode. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Corette Avare

    lang leve de enige echte pincode

  • Jeoffrey Van winnendaele

    Juist gelijk mijn toshiba indertijd. Die had dat snufje ook. Anozel kwam ik! Soms duurde het 1 min voor ontgrendeling en voor wie? Lang leve vingerafdruk!