“Facebook overwoog bedrijven geld te vragen voor data van gebruikers”

Facebook zou adverteerders meer geld gevraagd hebben in ruil voor toegang tot informatie.
EPA Facebook zou adverteerders meer geld gevraagd hebben in ruil voor toegang tot informatie.
Facebook heeft enkele jaren geleden overwogen geld te vragen aan bedrijven voor toegang tot gegevens van gebruikers van het sociale netwerk. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van interne documenten

De technologiegigant zou hebben gekeken naar de mogelijkheden om adverteerders meer geld te vragen in ruil voor toegang tot meer informatie over gebruikers, zo blijkt uit e-mails. Dat zou een radicale breuk zijn geweest met het beleid om nooit gebruiksgegevens door te verkopen.

De interne e-mails maken deel uit van een reeks interne communicatie die is onderschept door Britse parlementariërs. Volgens The Wall Street Journal worden de documenten binnenkort vrijgegeven.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick decoo

    Vroeger gegevens illegaal verkocht en wil het nu legaal gaan verkopen zal wel ergens in kleine lettertjes in hun privacy verklaring staan dat iedereen onwetend toestaat.