"De Windows Phone is dood"

REUTERS
De Windows Phone werd vijf jaar geleden in het leven geroepen als Microsofts alternatief voor Android en iOS. Maar uit recente verkoopcijfers blijkt dat de Windows Phone ei zo na dood is. Dat schrijft The Verge.

Uit de meest recente cijfers van Microsoft blijkt dat de techgigant slechts 4,5 miljoen Lumia-telefoons wist te verkopen in het meest recente kwartaal, in vergelijking met 10,5 miljoen apparaten in dezelfde periode vorig jaar.

Dat is een daling van maar liefst 57 procent, volgens techwebsite The Verge goed voor het finale nekschot van de Windows Phone. "Zelfs een stijging van 57 procent zou niet genoeg zijn om de Windows Phone te redden", klinkt het.

In totaal verkochten Microsoft en Nokia in zo'n vier jaar tijd 110 miljoen Windows Phones, terwijl in dezelfde periode 4,5 miljard iOS- en Android-apparaten over de toonbank gingen. "We maken het einde van de Windows Phone mee", aldus The Verge. "Met een gebrek aan hardware, een gebrek aan verkoopcijfers en een marktaandeel dat kleiner is dan 2 procent is het tijd om het uit te spreken: de Windows Phone is dood." Windows komt er misschien ooit nog op een telefoon, maar niet in haar bestaande vorm, luidt het finale oordeel.

'Met een gebrek aan hardware, een gebrek aan verkoopcijfers en een marktaandeel dat kleiner is dan 2 procent is het tijd om het uit te spreken: de Windows Phone is dood'

The Verge