"Belgen zijn trage volgers van nieuwe technologie"

reuters
Jaar na jaar wordt op de technologiebeurs IFA (Internationale Funkausstellung) in Berlijn duidelijk dat de Belgen wel belangstelling hebben voor nieuwigheden op het vlak van technologie, maar dat ze niet bepaald aan de kop van het peloton rijden om die ook in de praktijk te gaan gebruiken. Dat zeggen de Belgische vertegenwoordigers van deelnemende bedrijven aan de beurs.

"Huizen die volledig verbonden zijn met internet zijn nog altijd een nicheverschijnsel", zegt Tom Demets, vertegenwoordiger van Devolo, een Duits bedrijf gespecialiseerd in 'smart homes' en draadloze oplossingen. Hij denkt dat het nog twee jaar zal duren eer die toepassingen tot de mainstream gaan behoren.

Conservatief
De "traagheid" van de Belgen zou niet te wijten zijn aan de hoge prijzen van de nieuwe technologieën. "Maar we moeten de mensen wel aan het verstand brengen welke voordelen in het dagelijkse leven de nieuwigheden met zich brengen", zegt Demets. Daarnaast moeten alle technologieën ook met mekaar kunnen interageren.

"De Belg is conservatief in zijn consumptiepatroon", zegt Frank Dendas van Philips België. "Maar hij wil wel betalen voor kwaliteit en als het toestel een meerwaarde heeft. Maar het klopt dat de Belgen wat trager zijn dan de andere Europeanen."

Dit strijkijzer werkt met een app.
reuters Dit strijkijzer werkt met een app.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Beeckmans

  Wij willen wel volgen maar kunnen niet. Nieuwe technologie is duur en al ons geld gaat naar de staat...dus.....

 • Frank Kaczorowski

  Je plaats nieuwe technologie en als bijna heel België het heeft komt de fiscus er een belasting op heffen kijk maar naar zonnepanelen,pelletskachels,e sigaret enz... je spaart er niets mee uit, het kost veel.

 • Daniel Corstjens

  En als je 80 bent weet je niet meer hoe je binnen geraakt!

 • jeff De Boeck

  Gelukkig!

 • Mario Roman

  Misschien zijn de Belgen wel slimmer dan alle anderre landen in Europa. Ik zie er echt het nut niet van in dat mijn huis zou verbonden zijn met het internet. Ik zie ook het nut niet dat ik een slimme frigo zou hebben. Ik beslus nog altijd zelf wat ik erin stop.