Miljardair John Catsimatidis. Rechts:  zijn dochter Andrea (foto uit 2012).
Volledig scherm
Miljardair John Catsimatidis. Rechts: zijn dochter Andrea (foto uit 2012). © belga - reuters

Miljardair gebruikt gezichtsherkenningsoftware om date van zijn dochter (29) te identificeren

Een New Yorkse miljardair heeft de gezichtsherkenningsoftware die hij in zijn supermarkten wil inzetten tegen winkeldieven gebruikt om te achterhalen wie de date van zijn dochter (29) was. Dat heeft John Catsimatidis zelf toegegeven aan de New York Post. “Goeie vaders houden hun dochters in de gaten.”

5 reacties

 • Bert Boedts

  2 jaar geleden
  marc deglin ,juist hier moet men ook een bewijs van goed gedrag en zeden binnenbrengen bij het openen van een zaak of werk zoeken ,dan begrijp ik niet waarom er zoveel nachtwinkels en pitakoten zijn ,idem alle werknelers uit het oostblok , en dit allen ten koste van belgen ,om nog maar te zwijgen over het belgische geld dat de grens overgaat en nooit terugkomt
 • marc Deglin

  2 jaar geleden
  wat is daar verkeerd aan ? bij de overheid moet je ook een "attest goed gedrag en zeden " binnenbrengen , om er te werken
 • mark germanus

  2 jaar geleden
  Toch een interessante uitvinding ! Niet alleen de staat moet alles weten over jou !
 • Urban Vyaas

  2 jaar geleden
  Het zijn niet alleen miljardairs die dat doen. Ik ken een hoop mensen die de dates van hun kinderen uitpluizen. En niet alleen die van hun dochters, hoewel de meeste ouders blijkbaar wel een hogere graad van bezorgdheid tonen dan bij de dates van hun zonen.
 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Voor geld is blijkbaar op deze wereld alles te koop zelfs de privacy van de mensen. De corrupte bedrijven die zich daar mee bezig houden moeten aan een betere controle worden onder worpen.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Obscuur Amerikaans bedrijf helpt politiediensten gezichten identificeren

  Obscuur Amerikaans bedrijf helpt politie­dien­sten gezichten identifice­ren

  Een obscuur Amerikaans bedrijf beschikt over een databank van 3 miljard foto's die sinds vorig jaar ter beschikking staan van ruim 600 politiediensten en privébedrijven. Dat schrijft de New York Times. Het gaat om foto's die het bedrijf, Clearview AI, verzamelde op miljoenen publiek toegankelijke sites, zoals Facebook, Youtube en Twitter. Wie een foto aan Clearview bezorgt, krijgt andere publieke foto's van die persoon te zien, met de links waar die foto's verschenen.

iHLN