Miljardair John Catsimatidis. Rechts:  zijn dochter Andrea (foto uit 2012).
Volledig scherm
Miljardair John Catsimatidis. Rechts: zijn dochter Andrea (foto uit 2012). © belga - reuters

Miljardair gebruikt gezichtsherkenningsoftware om date van zijn dochter (29) te identificeren

Een New Yorkse miljardair heeft de gezichtsherkenningsoftware die hij in zijn supermarkten wil inzetten tegen winkeldieven gebruikt om te achterhalen wie de date van zijn dochter (29) was. Dat heeft John Catsimatidis zelf toegegeven aan de New York Post. “Goeie vaders houden hun dochters in de gaten.”

5 reacties

 • Bert Boedts

  2 jaar geleden
  marc deglin ,juist hier moet men ook een bewijs van goed gedrag en zeden binnenbrengen bij het openen van een zaak of werk zoeken ,dan begrijp ik niet waarom er zoveel nachtwinkels en pitakoten zijn ,idem alle werknelers uit het oostblok , en dit allen ten koste van belgen ,om nog maar te zwijgen over het belgische geld dat de grens overgaat en nooit terugkomt
 • marc Deglin

  2 jaar geleden
  wat is daar verkeerd aan ? bij de overheid moet je ook een "attest goed gedrag en zeden " binnenbrengen , om er te werken
 • mark germanus

  2 jaar geleden
  Toch een interessante uitvinding ! Niet alleen de staat moet alles weten over jou !
 • Urban Vyaas

  2 jaar geleden
  Het zijn niet alleen miljardairs die dat doen. Ik ken een hoop mensen die de dates van hun kinderen uitpluizen. En niet alleen die van hun dochters, hoewel de meeste ouders blijkbaar wel een hogere graad van bezorgdheid tonen dan bij de dates van hun zonen.
 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Voor geld is blijkbaar op deze wereld alles te koop zelfs de privacy van de mensen. De corrupte bedrijven die zich daar mee bezig houden moeten aan een betere controle worden onder worpen.
 1. Eindelijk Black Friday: op deze grote televisies krijg je grote kortingen
  Hardware Info

  Eindelijk Black Friday: op deze grote televisies krijg je grote kortingen

  De uit Amerika overgewaaide koopjesdag Black Friday houdt vandaag ook ons land in zijn greep. De overzeese soldengekte wakkert jaar na jaar vroeger aan en dat heeft ook zijn effect op de prijzen van televisietoestellen. De kostprijs van bepaalde modellen is vandaag flink verlaagd. Eén toestel zet je zelfs aan 44 procent korting in je woonkamer. Frank Everaardt, tech-expert bij Hardware.Info, laat vijf interessante aanbiedingen op ons los.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. Obscuur Amerikaans bedrijf helpt politiediensten gezichten identificeren

  Obscuur Amerikaans bedrijf helpt politie­dien­sten gezichten identifice­ren

  Een obscuur Amerikaans bedrijf beschikt over een databank van 3 miljard foto's die sinds vorig jaar ter beschikking staan van ruim 600 politiediensten en privébedrijven. Dat schrijft de New York Times. Het gaat om foto's die het bedrijf, Clearview AI, verzamelde op miljoenen publiek toegankelijke sites, zoals Facebook, Youtube en Twitter. Wie een foto aan Clearview bezorgt, krijgt andere publieke foto's van die persoon te zien, met de links waar die foto's verschenen.

iHLN