Mijlpaal bereikt: WhatsApp heeft 2 miljard gebruikers

EPA
Twee miljard mensen over de hele wereld gebruiken inmiddels WhatsApp. Dat is ongeveer een kwart van alle mensen op aarde. De chatapp is vandaag door de magische grens gegaan. 

"We zijn nederig en vereerd dat we deze mijlpaal bereiken", schrijft WhatsApp op zijn blog. WhatsApp bereikte in februari 2016 de grens van 1 miljard gebruikers.

WhatsApp werd in 2009 opgezet door Brian Acton en Jan Koum. Zij hadden een gloednieuwe iPhone gekocht en bedachten dat mensen de nieuwe wereld van apps konden gebruiken om elkaar berichten te sturen.

Voordat ze WhatsApp begonnen, hadden Acton en Koum bij Facebook gesolliciteerd, maar ze werden afgewezen voor een baan. In 2014, vijf jaar later, kregen ze genoegdoening. Facebook kocht hun WhatsApp voor ongeveer 19 miljard dollar. Toen waren er 'maar' 450 miljoen gebruikers. Ter vergelijking; Facebook zelf heeft momenteel meer dan 2,4 miljard gebruikers.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Janssens

    Ik gebruik Viber, Zuckerburg heeft al genoeg macht.