Exclusief voor abonnees

Met deze videogames ben je minstens vijftig uur zoet

 Het aanbod aan videospellen met een extreem lange speelduur is deze eindejaarsperiode uitzonderlijk groot.
thinkstock Het aanbod aan videospellen met een extreem lange speelduur is deze eindejaarsperiode uitzonderlijk groot.
Koop niet te veel videogames dit najaar. Als je ze goed uitkiest, ben je met één game minstens vijftig tot honderd uur zoet. Het aanbod aan videospellen met een extreem lange speelduur is deze eindejaarsperiode uitzonderlijk groot. Hier zijn de vier grootste van die kanjers, geselecteerd door onze experts.

Het mythische Griekenland van Assassin’s Creed: Odyssey

De elfde aflevering van de Assassin’s Creed-serie speelt zich af in het Griekenland van de Peloponnesische Oorlog (het jaar 431 VC). Vooral de gebouwen van de Akropolis in Athene, die werden gereconstrueerd dankzij de kennis van historici en archeologen die aan de ontwikkeling hebben meegeholpen, zien er spectaculair uit in alle glorie die zij ongeveer 2.500 jaar geleden moeten hebben gehad. “Het was het gouden tijdperk van Griekenland”, zegt de Canadese historica Stephanie Anne Ruatta, die gamebedrijf Ubisoft de game hielp ontwerpen. “Alle gebouwen en standbeelden in de stad waren ook nog in hun allerbeste staat. Met het schilderwerk er nog op, zelfs, dat vandaag allang is weggesleten.”

Maar waar de voorgaande Assassin’s Creed-games erg streng vasthielden aan die historische juistheid, voegden de makers er deze keer ook een magisch element aan toe door figuren uit de mythologie in die historisch accurate wereld te brengen: 

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yvan Lissens

  Avery Callandt: Daar zou ik nog niet zo zeker van zijn. Als Rockstar naar de inkomsten van GTA5 kijkt, dan mag je zeker zijn dat RDR ook op de pc komt. Ik koop het dan wel een tweede keer.

 • Avery Callandt

  @Wendy: Als je echt zo'n gaming expert ging zijn ging je weten dat rdr2 wss nooit op de pc zal komen net zoals zijn voorganger. Assassins Creed Odyssey is een goede game voor de liefhebbers van historische games.

 • Wendy Warens

  Ik wacht wel op Breach, ex bioware, assymetrische pvp, geen geldklopperij. Ass Creed alleen is al waardeloos. Red dead 2 is de enige uitzondering maar daar wacht ik wel voor op de pc.

 • Ben Kenobi

  Red Dead Redemption 2 zal er wel 50 uur extra bij doen