AFP
Volledig scherm
© AFP

Met deze crypto-technologie wordt een tweet voor miljoenen verkocht

De blockchaintechnologie NFT wordt steeds vaker ingezet om digitale media en kunst te veilen, voor bedragen die oplopen tot in de miljoenen dollars. Wat schuilt er achter die steeds lucratievere digitale kunsthandel?

2 reacties

 • Jan Smit

  1 maand geleden
  Blockchain is de toekomst. Sceptici en twijfelaars die van de zijlijn blijven toekijken zullen over enkele jaren grote spijt hebben.
 • Peter Van Landeghem

  1 maand geleden
  Alles kan van waarde betekenen voor diegene die het er voor over heeft, mij spreekt het totaal niet aan. 'k Bewonder de blockchain technologie, we gaan er nog veel over lezen/horen, maar deze toepassing is geen spek voor mijn bek .NFT's vergelijken met cryptomunten is inderdaad kort door de bocht, mocht je een echte Rubens bezitten en je legt er een biljet van 5 euro naast, is dat dan hetzelfde qua oorsprong of waarde?
 1. Na de cryptomunt, nu ook de cryptokunst: 6,6 miljoen dollar voor digitaal kunstwerk
  PREMIUM

  Na de cryptomunt, nu ook de crypto­kunst: 6,6 miljoen dollar voor digitaal kunstwerk

  Bijna 2 miljoen euro, dat is het hoogste bod dat bij het veilinghuis Christie’s momenteel uitgebracht is op een kunstwerk van de kunstenaar Beeple. De gelukkige koper zal wel met lege handen naar huis gaan. Het is een digitaal kunstwerk, een afbeelding van 21.000 op 21.000 pixels groot. In ruil voor die paar miljoen, ben jij wel de officiële eigenaar ervan. Na de cryptomunt is er nu ook de cryptokunst. Een internetmarkt die vorig jaar met maar liefst 300 procent in waarde steeg en waar digitale kunstwerken tot bijna 6 miljoen euro opbrengen.
 1. De hoge ambities van ‘Balan Wonderworld’, en hoe die écht niet werden waargemaakt
  gamereview

  De hoge ambities van ‘Balan Wonder­world’, en hoe die écht niet werden waarge­maakt

  Twee jaar lang maakte de Japanse videogamereus Square Enix gamers warm voor Balan Wonderworld, de nieuwe worp van Sonic-bedenker Yuji Naka. We spraken voor de release met producer Noriyoshi Fujimoto en componist Ryo Yamazaki over de torenhoge plannen die ze hadden voor de game, om vervolgens bij het spelen te ontdekken dat ze die in de verste verte niet hebben waargemaakt. De ambities aan de realiteit afgetoetst.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug

iHLN