Man giet fles water over topman Baidu: “Wat is jouw probleem?”

 Tien minuten nadat Baidu-topman Robin Li aan zijn toespraak was begonnen, beklom een man het podium en goot zijn flesje water leeg over het hoofd van de miljardair.
AFP Tien minuten nadat Baidu-topman Robin Li aan zijn toespraak was begonnen, beklom een man het podium en goot zijn flesje water leeg over het hoofd van de miljardair.
Een speech van de topman van het Chinese zoekmachinebedrijf Baidu in Peking is uitgemond in een koude douche. Tien minuten nadat Robin Li aan zijn toespraak op een congres was begonnen, beklom een man het podium en goot zijn flesje water leeg over het hoofd van de miljardair.

Li, die wordt gezien als een belangrijke techpionier van China, reageerde verbijsterd. "Wat is jouw probleem?", was zijn enige vraag aan de man. Een kleine halve minuut later vervolgde hij zijn speech, die over kunstmatige intelligentie (AI) ging. “Zoals je kan zien, ligt de weg naar AI vol onverwachte wendingen", zei de zakenman. “Maar onze vastberadenheid blijft, we blijven gaan. We geloven er sterk in dat AI ieders leven zal veranderen.” 

AFP

Volgens Chinese media hebben beveiligers de man, wiens identiteit nog niet bekend is, meegenomen. Het lijkt gezien zijn toegangspas om een bezoeker van de conferentie te gaan. Over zijn motief is nog niets bekend.

Baidu kwam enkele jaren geleden negatief in het nieuws, nadat een student was overleden na kankertherapie waar de zoekmachine voor adverteerde. Het technologiebedrijf, dat last heeft van de afzwakkende groei van de Chinese economie, rapporteerde in mei zijn eerste kwartaalverlies sinds 2005.

REUTERS
REUTERS
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.