Maak kennis met Scout: Amazon begint proef met zelfrijdende robot-pakketbezorgers

Scout
Amazon Scout
Webwinkel Amazon gaat kleine zelfrijdende voertuigjes inzetten om pakketten te bezorgen, in eerste instantie als test in de Amerikaanse staat Washington. 

De zelfrijdende robot rijdt met de snelheid van een wandelaar over de stoep met behulp van een elektromotor. Hij stopt bij klant voor de deur, waarna die het pakketje eruit kan pakken, zo blijkt uit een video die Amazon online heeft gezet. De webwinkel begint met zes van zulke robotjes, die de naam Scout hebben gekregen. 

Scout - ongeveer zo groot als een kleine vriezer - kan autonoom rijden over de stoep, maar er zal tijdens de testperiode altijd een bezorger van Amazon aanwezig zijn bij de ritten om te checken of alles goed gaat. De bezorging via Scout is vooralsnog een test en gebeurt alleen overdag, als het licht is, vijf dagen per week. De test gebeurt in een niet nader genoemde stad in Snohomisch County, een gebied iets ten noorden van Seattle. Daar heeft Amazon zijn hoofdkantoor.

Amazon heeft verder nog geen plannen bekendgemaakt waaruit moet blijken op hoe grote schaal Scout wordt ingezet voor de bezorging. Het is een van de vele initiatieven van de webwinkel om de bezorging te automatiseren. Het Amerikaanse bedrijf experimenteert verder onder meer met drones.

Bekijk ook:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cletus Clint

  Ik voorspel dat de mens ooit het recht op besturen gaat verliezen wegens te onderhevig aan menselijke fouten. Als een vliegtuig dezelfde kans op sterven zou hebben zou vliegen verboden worden, maar dagelijks stappen we in een potentiële doodskist op wielen. Ooit gaat dat gedaan zijn en ik denk dat dit geen 20 jaar meer gaat duren.

 • Frederik Janssens

  Doet me denken aan die kleine droids die rondrijden in de Death Star...

 • Frank De Rycke

  En dit gaat hier zeker lukken als zelfs trein , fiets , auto en bus niet naar behoren kunnen rijden haha

 • Rudi De Groof

  Er zullen wel een paar agenten moeten naast stappen als je dit in een stad los laat.

 • Peter Buyck

  Dat wordt plezant... Als het distributiecentrum in Brussel is en de klant in Oostende woont... aan 6km per uur... en dan moet de klant nog thuis zijn ook... Kosten op het sterfhuis me dunkt.