Liever geen kwebbelende taxichauffeur? Uber Black presenteert oplossing

(Archieffoto)
REUTERS (Archieffoto)
Een taxi nodig, maar geen zin om met de chauffeur over koetjes en kalfjes te praten? Daar heeft Uber een oplossing voor. In de dienst Uber Black en Uber Black SUV kunnen klanten vooraf al vragen of de chauffeur onderweg zijn mond wil houden. Quiet Mode, noemt Uber dat.

De 'muteknop' is gratis, maar momenteel is hij alleen beschikbaar in Amerikaanse steden als New York, Los Angeles, Chicago, Boston, Atlanta, Philadelphia, San Francisco, New Orleans en Washington, en in het Canadese Toronto. Uber wil de feature later ook in andere plaatsen aanbieden.

Chauffeurs van Uber Black maken gebruik van duurdere auto's dan hun collega's bij Uber. Als de taxi een stiltecoupé wordt, is Uber Black aantrekkelijker voor zakelijke klanten die tijdens de rit willen werken of rusten.

Gebruikers van Uber Black en Black SUV kunnen voortaan ook in de app aangeven dat ze bagage bij zich hebben. De chauffeur weet dan dat hij of zij moet stoppen op een plek waar iemand de tassen in de kofferbak kan doen. Ook kunnen gebruikers aanvinken of ze een warme of koude taxi willen, zodat de chauffeur op weg naar de ophaalplek alvast de airco of de verwarming al kan aanzetten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.