Kleiner verlies verwacht voor taxi-app Uber

Uber-CEO Dara Khosrowshahi.
AFP Uber-CEO Dara Khosrowshahi.
Uber verwacht dit jaar een kleiner verlies te lijden dan waar het bedrijf achter de taxi-app eerder rekening mee hield. Het Amerikaanse bedrijf had in het derde kwartaal meer gebruikers en legde meer ritjes af. Dat leverde ook meer omzet op.

Uber-topman Dara Khosrowshahi verwacht dat de omzetgroei in het vierde kwartaal versnelt. In die periode verwacht hij bovendien dat het Uber beter lukt om de kosten te beheersen. Daarom verlaagde Uber de verwachting voor het operationele jaarverlies tot tussen de 2,8 en 2,9 miljard dollar. Dat was eerder nog 250 miljoen dollar meer.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers ging in de afgelopen periode met meer dan een kwart omhoog tot 103 miljoen en het aantal ritjes steeg met haast een derde tot 1,8 miljard. Dat leverde een omzet op van 3,8 miljard dollar ten opzichte van 2,9 miljard dollar een jaar eerder. Het operationeel verlies (ebitda) steeg met ruim een kwart tot 585 miljoen dollar.

De stijging van de inkomsten van maaltijdbezorgdienst Uber Eats van 73 procent op jaarbasis was lager dan verwacht. Analisten zien daarin het bewijs dat de toegenomen concurrentie van bedrijven als Takeaway.com, Delivery Hero en Just Eat een rem zet op de groei van Uber. Khosrowshahi ziet echter vooruitgang bij zijn bedrijf. Hij sprak het doel uit dat Uber in 2021 een operationele winst in de boeken kan zetten.

REUTERS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Deville

    Hoera! Hoera! Hoera! We maken slechts 2,8 miljard verlies.