Klanten Mobile Vikings kunnen niet meer mobiel surfen buiten EU

Beeld ter illustratie, Mobile Vikings laat zijn klanten niet langer toe om mobiel te surfen buiten de EU.
Shutterstock Beeld ter illustratie, Mobile Vikings laat zijn klanten niet langer toe om mobiel te surfen buiten de EU.
Mobile Vikings laat zijn klanten niet langer toe om data te verbruiken buiten de Europese Unie. De provider doet dat naar eigen zeggen om klanten te beschermen tegen torenhoge facturen. Tot nu toe kostte surfen buiten de EU bij Mobile Vikings 13 euro per MB.

In de lidstaten van de Europese Unie en IJsland, Liechtenstein en Noorwegen zijn er geen extra roamingkosten, maar gaat verbruik gewoon van de binnenlandse bundel af. Buiten die zone, bijvoorbeeld in vakantielanden als Zwitserland en Turkije, gelden wel nog roamingkosten.

Aan 13 euro per MB liepen die kosten snel op. En in tegenstelling tot andere providers verkocht Mobile Vikings geen voordelige datapakketten voor het buitenland. "We nemen de maatregel ter bescherming van onze klanten. Sommigen beseften soms niet dat ze buiten de EU-zone gingen. We zagen daar veel problemen mee."

Bellen en sms'en buiten de EU blijft wel nog mogelijk. Klanten die toch nog willen surfen op hun smartphone in verre oorden, raadt Mobile Vikings aan om wifi te zoeken of een lokale simkaart aan te schaffen.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  ben er ook weg na de overname door media laan ..kreeg 10 tallen sms om te herladen en de maand was nog niet om en er verdween zomaar geld van mijn simkaart ..

 • Jos Spriet-Dewaele

  Een mobile kaart kopen is zelfs binnen de EU goedkoper dan mobiel surfen. In Portugal bij vodafoon heb je 30 gb voor 15 euro voor 15 dagen. Daarmee gaan we op internet op gsm, laptop en kijken via gsm en speciale kabel ook tv op groot scherm. Jammer dat het kaartje in portugal enkel daar geldig is maar geen nood voor de doorreislanden heb ik nog steeds mijn gratis 10 gb inbegrepen in mijn thuisabonnement. Als je internet aan ligt verbruikt het zelfs wanneer je slaapt en dat vergeten sommige wel

 • Chris de Vlaming

  Wel Erwin, ik ben 3 jaar bij mobile vikings geweest en in die tijd heb ik meer problemen ivm wegvallen van ontvangst gehad dan bij alle andere providers samen op de andere 20 jaar dat ik een mobiel heb. En dan spreek ik niet over slecht ontvangst hè maar over volledig wegvallen voor enkele uren en dan plots weer perfect werken. En elke keer als ik de klantendienst contacteerde kreeg ik te horen dat dit "binnenkort" verleden tijd was want er waren grote veranderingen op til.

 • Anne Haesen

  Marie heeft 100 procent gelijk! Ik was ook klant van in het begin, nu is voor mij echter de maat vol.

 • Kaveh Ahangar

  Vining mobile is een reseller van mobiel diensten. Ze moeten via een mobiel operator netwerk gebruiken en dus hebben ze geen goede prijzen buiten EU.