Klanten Mobile Vikings kunnen niet meer mobiel surfen buiten EU

Beeld ter illustratie, Mobile Vikings laat zijn klanten niet langer toe om mobiel te surfen buiten de EU.
Shutterstock Beeld ter illustratie, Mobile Vikings laat zijn klanten niet langer toe om mobiel te surfen buiten de EU.
Mobile Vikings laat zijn klanten niet langer toe om data te verbruiken buiten de Europese Unie. De provider doet dat naar eigen zeggen om klanten te beschermen tegen torenhoge facturen. Tot nu toe kostte surfen buiten de EU bij Mobile Vikings 13 euro per MB.

In de lidstaten van de Europese Unie en IJsland, Liechtenstein en Noorwegen zijn er geen extra roamingkosten, maar gaat verbruik gewoon van de binnenlandse bundel af. Buiten die zone, bijvoorbeeld in vakantielanden als Zwitserland en Turkije, gelden wel nog roamingkosten.

Aan 13 euro per MB liepen die kosten snel op. En in tegenstelling tot andere providers verkocht Mobile Vikings geen voordelige datapakketten voor het buitenland. "We nemen de maatregel ter bescherming van onze klanten. Sommigen beseften soms niet dat ze buiten de EU-zone gingen. We zagen daar veel problemen mee."

Bellen en sms'en buiten de EU blijft wel nog mogelijk. Klanten die toch nog willen surfen op hun smartphone in verre oorden, raadt Mobile Vikings aan om wifi te zoeken of een lokale simkaart aan te schaffen.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • james vroman

  ben er ook weg na de overname door media laan ..kreeg 10 tallen sms om te herladen en de maand was nog niet om en er verdween zomaar geld van mijn simkaart ..

 • Jos Spriet-Dewaele

  Een mobile kaart kopen is zelfs binnen de EU goedkoper dan mobiel surfen. In Portugal bij vodafoon heb je 30 gb voor 15 euro voor 15 dagen. Daarmee gaan we op internet op gsm, laptop en kijken via gsm en speciale kabel ook tv op groot scherm. Jammer dat het kaartje in portugal enkel daar geldig is maar geen nood voor de doorreislanden heb ik nog steeds mijn gratis 10 gb inbegrepen in mijn thuisabonnement. Als je internet aan ligt verbruikt het zelfs wanneer je slaapt en dat vergeten sommige wel

 • Chris de Vlaming

  Wel Erwin, ik ben 3 jaar bij mobile vikings geweest en in die tijd heb ik meer problemen ivm wegvallen van ontvangst gehad dan bij alle andere providers samen op de andere 20 jaar dat ik een mobiel heb. En dan spreek ik niet over slecht ontvangst hè maar over volledig wegvallen voor enkele uren en dan plots weer perfect werken. En elke keer als ik de klantendienst contacteerde kreeg ik te horen dat dit "binnenkort" verleden tijd was want er waren grote veranderingen op til.

 • Anne Haesen

  Marie heeft 100 procent gelijk! Ik was ook klant van in het begin, nu is voor mij echter de maat vol.

 • Francinne Declerque

  Mobile Vikings is al een tijdje een zinkend schip. Enkele maanden geleden eens een transfer geprobeerd, gelukkig op tijd weggeraakt. Ze hebben trouwens zelfs hun telefonische helpdesk gesloten wegens teveel klachten, op e-mails wordt niet geantwoord. En hun prijzen zijn ook weer niet zo goedkoop dat je de misérie erbij pakt. Helaas in ons land is mobiele telefonie en internet gemonopoliseerd door Telenet en Proximus.