Kenianen krijgen internet van ballonnen

Project Loon
Mensen in Kenia kunnen vanaf volgend jaar vliegende routers gebruiken om online te gaan. Google-zusje Loon laat speciale ballonnen de lucht ingaan bij afgelegen gebieden in het Afrikaanse land. Vanaf ongeveer 20 kilometer hoogte bieden zij 4G-internetdekking.

Loon is een dochterbedrijf van Alphabet, de moeder van Google. Het bedrijf werkt al jaren aan het ballonnenproject. 

Loon zegt 30 miljoen kilometer aan testvluchten te hebben afgelegd. Een van de ballonnen zou 198 dagen aan een stuk hebben rondgevlogen. De ballonnen hebben zonnepanelen voor de stroomvoorziening.

Miljarden mensen in afgelegen delen van arme landen hebben nog geen toegang tot internet.

EPA4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Bonacasa

  Misschien kan je je eigen internet eens gebruiken om wat info op te zoeken over Kenia, Julien. Alsof heel Kenia bestaat uit bedelende mensen, hoe kortzichtig kan je zijn...

 • Eida Lam

  langdurige oplossingen bestaan niet in lage iq landen

 • emiel wouters

  Internet ballon. heel goed bedacht nu nog een abonnement om deze ballonnen te laten bijvullen met een pakketje internet. En heeft dan elke Keniaan dan zo'n ballon. dan zal het daar kou worden als de zon door de ballonnen hemel niet meer door kan.

 • Julien De Kerpel

  Die arme sukkelaars bedelen voor eten , maar hebben wel geld voor internet ! Begrijpe wie kan ?