Kan je binnenkort betalen voor Facebook zonder advertenties? Netwerk onderzoekt betaalde dienst

AFP
Facebook onderzoekt of het abonnementen kan invoeren. Gebruikers zouden dan betalen voor het netwerk en in ruil geen advertenties te zien krijgen. Aanleiding is de ophef over misbruik van privégegevens van tientallen miljoenen gebruikers door Cambridge Analytica. Die gebruikers zouden vervolgens zijn bestookt met politieke advertenties om ze te beïnvloeden.

Facebook had al eerder onderzoek gedaan naar een betaalde versie en dat liep toen op niets uit, maar nu zou het initiatief nieuw leven zijn ingeblazen.
Ingewijden hebben met persbureau Bloomberg gesproken over de plannen. Topman en oprichter Mark Zuckerberg en zijn collega Sheryl Sandberg, die als operationeel directeur de dagelijkse leiding heeft, hebben de deur naar een betaald Facebook tot nu toe op een kier gelaten. Ze zeiden dat advertenties ervoor zorgen dat iedereen op Facebook kan, ongeacht inkomen, maar sloten abonnementen niet expliciet uit.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mark Daenen

  Hij is de herder en laat de schaapjes maar volgen

 • Norbert Corten

  Gratis bestaat niet,het zijn de advertenties die FB in stand houden,wil je dat niet en ook niet betalen voor geen reclame blijf dan weg bij FB simpel toch.

 • Roland De Smedt

  Geen Facebook is de enige verstandige oplossing. Die kerel is een hypocriete smeerlap, een ex- hacker, meer niet.

 • Pieter Vandewoestyne

  Tja, je kan betalen om de advertenties weg te laten, of je kan gewoon overschakelen naar Telegram.

 • Patrick Vermeerschen

  veel liever een ietsje meer betalen om geen reklame te MOETEN bekijken op mijn tv , trouwens , ik koop heel bewust NOOIT iets waar reklame voor gemaakt word op tv , op deze manier beloon ik de bedrijven die nutteloos mijn kwalitytime verpesten . misschien maakt het voor hen niks uit , maar ik geniet zo van mijn wraak