Jihad, homoseksualiteit en botox: zoektermen verschillen per land

Google heeft statistieken vrijgegeven van de zoektermen die gebruikers intypen op de internetzoekmachine. Daaruit blijken duidelijke verschillen tussen internetters in verschillende landen. Zo zijn gebruikers in Egypte, India en Turkije vooral op zoek naar seks, terwijl Duitsers, Britten en Italianen verdacht vaak zoeken naar Viagra. 'Liefde' scoort dan weer goed op de Filippijnen, in Australië en in de Verenigde Staten.

Katers en homo's
Dat Ieren en Britten aardig kunnen drinken is bekend, ze houden er echter wel een kater aan over. Samen met Amerikanen googlen ze het meest naar ‘hangover’. Chili staat op de eerste plaats bij het aantal zoekopdrachten naar het woord ‘gay’, gevolgd door Mexico en Colombia. In de Filippijnen googlen ze het meest naar 'homosexual', gevolgd door Chili en Venezuela.

Celebrities en botox
Bekende mensen doen het ook goed. Britney scoort in Mexico, Venezuela en Canada. Ook Tom Cruise is populair in Canada, terwijl internetters in Venezuela nieuwsgierig zijn naar David Beckham. Australiërs en Amerikanen willen er ook uitzien zoals de sterren, zij zoeken vaak naar 'Botox'.

Terrorisme en Hitler
Marokkanen zoeken online het meest naar 'jihad en ook Indonesiers en Pakistanen zijn hierin geïnteresseerd. Pakistanen zijn het fanatiekst op zoek naar informatie over de taliban en terrorisme. Het woord 'Hitler' wordt het vaakst in het zoekveld geplaatst door Duitsers, Mexicanen en Oostenrijkers. 'Nazi' scoort de meeste hits in Chili, Australië en Groot-Brittannië. (sam)