Italiaanse hacker (25) mag borg van 750.000 dollar in Bitcoin betalen

Foto ter illustratie.
REUTERS Foto ter illustratie.
Een rechter in San Francisco heeft een vermeende hacker een borg van 750.000 dollar in cryptovaluta opgelegd. Het zou de eerste keer zijn dat een Amerikaanse rechtbank digitale valuta accepteert.

De Italiaan Martin Marsich (25) werd op 8 augustus gearresteerd op de luchthaven van San Francisco, terwijl hij onderweg was naar Servië. Hij wordt ervan beschuldigd een gigantische hack te hebben gepleegd bij het populaire computerbedrijf Electronic Arts (EA). Daarmee kon hij aan de accounts van 25.000 klanten die het voetbalvideospel FIFA speelden, meldt een Amerikaans techblog.

Volgens de aanklagers gebruikte hij die gegevens om in-game-valuta - tegoed waarmee spelers extra's kunnen kopen in het spel - te verkrijgen. Van daaruit verkocht hij naar verluidt de accounts op websites van zwarte markten. Electronic Arts beweert dat de acties van Marsich hen 324.000 dollar heeft gekost.

Betalen in crypto zal waarschijnlijk nog lang niet de norm zijn. Bitcoin en andere cryptocurrency zijn nog steeds behoorlijk turbulent. Een borgtochtverplichting op de ene dag, kan de volgende dag niets meer betekenen als de waarde crasht.

Marsich laat naar verwachting morgen weten of hij gaat betalen in cryptocurrency. Hem hangt een celstraf van vijf jaar boven het hoofd en een boete van maximaal 250.000 dollar. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Van Biesen

    Wat mij het meeste stoort aan dat hele gedoe met crypto currencies, is dat om dit te verkrijgen, veel grafische kaarten nodig zijn, om deze 'coins' te 'minen', en daardoor de prijs van de grafische kaarten artificieel extreem hoog gehouden wordt.