Gesponsorde inhoud

Is jouw werkomgeving futureproof? Ontdek The Office of the Future

The Office of the Future
HP The Office of the Future
De manier waarop we naar werken kijken, is volop aan het veranderen. Dat heeft verschillende redenen. Zo zijn al zes van de tien Belgische werknemers kenniswerkers, en hun werk wordt almaar complexer. Op weg naar onze werkplek staan we steeds meer en langer in de file. En voor het eerst staan er vier generaties zij aan zij op de werkvloer. Kortom, we staan voor heel wat uitdagingen.

Om veranderingen te kunnen doorvoeren, moet eerst en vooral de organisatiecultuur wijzigen. In plaats van naast elkaar te werken, zullen mensen en teams nog meer en beter moeten samenwerken om een gezamenlijk doel te bereiken. Om dit te stimuleren, moeten werkgevers hun mensen ondersteunen, zodat ze zelf kunnen beslissen hoe en wanneer ze werken en op welke manier ze vooruitgang maken in de richting van het doel. Gedaan met de ‘nine-to-five’-mentaliteit en de vele regeltjes rond thuiswerk. Gedaan met een overdaad aan analyses die vaak niet nuttig zijn om het doel te bereiken. Het gezamenlijke resultaat moet de basis zijn van het meten van succes.

Work-life-blend

Ook op persoonlijk vlak zullen werknemers hier anders mee omgaan. We moeten evolueren van een work-life-balance naar een work-life-blend. Zeker de jongste generatie vraagt hiernaar. Zij wil dat werken en leven naadloos in elkaar overlopen en dat daar geen taboes over bestaan.

Maar dat Nieuwe Werken moet wél ondersteund worden door een nieuwe werkplek. Een werkplek die niet alleen bestaat uit een kantoor, maar waarbij ook werken onderweg en thuiswerken herbekeken worden.

The Office of the Future

HP tekende de nieuwe werkplek uit waar dit alles samengaat: ‘The Office of the Future’, een kantoor dat beantwoordt aan de noden van de moderne werknemer. Een presentatie maken, een one-to-one vergadering, een videovergadering met iemand in het buitenland, een teammeeting, mails behandelen … Voor elk van deze taken is er in The Office of the Future een andere omgeving. Een ruimte die deze specifieke taak het beste faciliteert. Deze nieuwe werkplek biedt de perfecte balans tussen spontane cocreatie en focus. Ook het thuiskantoor maakt hier deel van uit.

De stap naar dit kantoor van de toekomst is groot. Behalve de cultuur en de werkvloer moet ook de technologie veranderen. Toch hoef je niet alles in één keer te doen. Er is een aantal kleine aanpassingen die al heel wat frustraties van elke dag kunnen wegnemen.

Lees hier meer over The Office of the Future en ontdek welke veranderingen je zelf vlot kan doorvoeren.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lorenzo George

    @emi: alle respect maar je zakt weg in nostalgie. De wereld van ‘de collega’s’ komt niet meer terug. We worden constant afgestraft in de file en voor tweewerkers is puur kantoorwerk nefast. Thuiswerken vraagt discipline maar is veel productiever en minder tijdrovend. Werken samen met je huisdier op de bank

  • Emi De graeve

    Toen ik op mijn (ouderwets) kantoor kwam rook het steedsheerlijk naar een combinatie van boenwas en koffie en alle plantjes waren er content... Bij warm weer de venster open en gelukkig nog geen airco.