computer laptop illegaal misbruik
Volledig scherm
PREMIUM
computer laptop illegaal misbruik © Getty Images/Cultura RF

Is het wachten op een cyberaanval die België écht plat legt?

Verschillende overheidssites in ons land werden dinsdag het slachtoffer van een gigantische cyberaanval. Onder meer MyMinFin en Tax-on-web werden getroffen, maar ook de boekingssites van vaccinatiecentra werden getroffen door de aanval. Hoe groot is de kans dat ons land ooit zwaar getroffen wordt door een dergelijke aanval. “We zijn niet voorbereid op een cyberoorlog”, zegt beveiligingsexpert Nico Cool. “Er zal ooit een cyberaanval op nationaal niveau komen, dat is een zekerheid.”

11 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Mr De Croo heeft toch gestudeerd...Hij studeerde in 1998 af als Handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel (in samenwerking met Solvay Business School). Nadien studeerde hij een Master of Business Administration (MBA) aan Northwestern-universiteit in Illinois, Verenigde Staten. Dat gaat geen probleem zijn, laat maar komen.
 • jan roegiers

  2 maanden geleden
  Dit was maar een lachertje. Een probeersel. Ik denk dat het grote werk in wording is.
 • marc Deglin

  2 maanden geleden
  en wie was de vorige minister van comunicatie ? juist : a. de croo.
 • mutley dastardly

  2 maanden geleden
  Dit land is gewoon niet in staat zichzelf te beschermen - schaf dat af!
 • Peter Van De voorde

  2 maanden geleden
  waarschijnlijk wel .
 1. Europese privacywaakhonden willen verbod op camera’s met gezichtsherkenning
  22

  Europese privacy­waak­hon­den willen verbod op camera’s met gezichts­her­ken­ning

  Slimme camera’s die gezichten van voorbijgangers scannen en mensen in een fractie van een seconde kunnen identificeren, zouden verboden moeten worden. Daartoe roepen de Europese privacywaakhonden op. “Elke camera met gezichtsherkenning die we ophangen op straat, in het park, de trein of de bus, is een stap dichter bij een surveillancemaatschappij”, zegt Aleid Wolfsen, voorzitter van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.

iHLN