Iraanse hackers probeerden accounts van Amerikaanse presidentskandidaat aan te vallen

Foto ter illustratie.
EPA Foto ter illustratie.
Een hackersgroep met banden met de Iraanse regering heeft geprobeerd een Amerikaanse presidentskandidaat te hacken. Dat meldt Microsoft in een blogpost. De hackers zouden ook geprobeerd hebben in te breken op de accounts van journalisten en hooggeplaatste Amerikaanse ambtenaren.

In een periode van 30 dagen in augustus en september heeft de groep, door Microsoft ‘Phosphorus’ genoemd, meer dan 2.700 pogingen ondernomen om achter de persoonlijke e-mailaccounts van Microsoftgebruikers te komen.

De accounts behoorden volgens Microsoft toe aan een presidentieel campagneteam, overheidsfunctionarissen, journalisten en prominente Iraniërs. Om welke presidentskandidaat het gaat, liet Microsoft niet weten.

De aanvallen waren technisch niet bijzonder geavanceerd, aldus nog de Amerikaanse techreus, en kenden dan ook amper succes. In totaal werden 241 accounts aangevallen. Vier werden er gecompromitteerd, maar die hoorden niet bij de presidentiële campagne.

Microsoft volgt Phosphorus al sinds 2013 op. In maart kreeg het bedrijf een gerechtelijk bevel om 99 websites van de groep te blokkeren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.