Lange tijd werden er aan tweets van president Trump enkel labels toegevoegd die zijn beweringen weerlegden. Nu worden ook zijn tweets verwijderd en had hij zelfs twaalf uur geen toegang tot zijn account.
Volledig scherm
PREMIUM
Lange tijd werden er aan tweets van president Trump enkel labels toegevoegd die zijn beweringen weerlegden. Nu worden ook zijn tweets verwijderd en had hij zelfs twaalf uur geen toegang tot zijn account. © Photo News

INTERVIEW. Mediaprof Ike Picone: “Het schorsen van Trumps Facebookaccount komt Mark Zuckerberg strategisch goed uit”

Het is ongezien wat er dezer dagen gebeurt op sociale netwerksites Twitter en Facebook. Niet alleen verwijderen ze berichten van de Amerikaanse president Donald Trump, ze ontzeggen hem ook de toegang tot zijn account. Op Facebook kan Trump twee weken lang niets posten. Twitter besloot zelfs om zijn persoonlijke account permanent te schorsen. “Perfect legale beslissingen”, zegt Ike Picone (38), mediaprofessor aan de VUB. “Maar wel beslissingen die er op termijn voor kunnen zorgen dat er strengere regels komen voor sociale netwerksites.” En ook voor gewone gebruikers als u en ik zijn er veranderingen op komst.

24 reacties

 • Steve Declerck

  6 dagen geleden
  Er zijn er hier veel die het begrip vrije meningsuiting wel heel vrij interpreteren.Als voorbeeldfiguur leugens verspreiden, haat opwekken, mensen beledigen en verdoken oproepen tot oproer, burgerlijke ongehoorzaamheid en geweld vallen hier nml. niet onder! Als machtigste figuur ter wereld heb je nu eenmaal ook beperkingen in je gedragingen. Er lopen te veel mensen rond die je blindelings volgen juist omdat je in die positie zit!
 • eddy van dorst

  6 dagen geleden
  Nu hopen dat iedereen Fakebook en Twitter laten vallen en hunne Domphone dan minder gaan gebruiken het zal hun IQ ten goede kopen
 • Johannes Smikkelson

  1 week geleden
  Gebruik het gewoon niet, dan vervalt hun macht.
 • François Defosse

  1 week geleden
  Het zou beter zijn om ALLE politiek te bannen van FB & twitter.
 • patrick claeys

  1 week geleden
  Eindelijk wordt die onzin wat aan banden gelegd. Als je soms ziet wat mensen allemaal posten...
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

iHLN