Zuckerberg belooft "veilige, stabiele en goed gereguleerde" Libra

AP
De topman van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft gisteren beloofd dat de Libra - de cryptomunt die het sociaal netwerk volgend jaar wil lanceren - "veilig, stabiel en goed gereguleerd" zal zijn. Zo probeert hij de regulatoren wereldwijd gerust te stellen.

Vanuit de hele wereld werden bezorgdheden geuit over de cryptomunt van Facebook. Zuckerberg benadrukt dat het bedrijf in zijn nieuwe aanpak transparant wil zijn. De CEO zegt een "open dialoog" te willen houden over de Libra en belangrijke sociale kwesties zoals gegevensbescherming en regulering. Dat verklaarde hij tijdens een telefonische vergadering met financiële analisten.

"De Facebook van enkele jaren geleden zou het product gewoon gelanceerd hebben. Nu bestaat onze aanpak op alle fronten erin om onze ideeën en waarden naar buiten te brengen die een potentiële dienst moeten hebben en ons de tijd moeten geven om antwoorden te bieden op vragen van regulatoren, experten en gebruikers om zo te bepalen wat de beste manier is om verder te gaan", klinkt het nog. "Dat is wat we willen doen met de Libra.”

Vorige week bespraken de ministers van Financiën van de G7-landen de Libra op een bijeenkomst in het Franse Chantilly. Daar vonden ze een consensus over "de nood om snel op te treden" tegen Facebooks cryptomunt. Volgens de ministers waren de voorwaarden voor de start van Libra niet vervuld.

De Libra moet toelaten om goederen te kopen of geld door te sturen met hetzelfde gemak als het versturen van een berichtje, stelde Facebook bij de voorstelling van de munt in juni.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elsie Duppont

  Iedereen mag dus voortaan geld in omloop brengen? Dat is puur nepgeld. Niet goed bezig..

 • Gino Denil

  De laatste in de wereld die ik mijn geld zou toevertrouwen. Zelfs gegevens van mensen stelen zonder dat ze lid zijn van zijn 'fakebook'.

 • Michel Maurice

  Facebooks Libra is het complete tegenovergestelde van wat Crypto is! Crypro hoort open, gedecentraliseerd, en niet manipuleerbaar te zijn, Libra is gecontroleerd en manipuleerbaar door de kleine gecentraliseerde elite die eraan mag meedoen... En dan is er ook nog het feit dat je plots je Libra onbruikbaar kan zien worden omdat je iets deelde dat zuckerberg of een anonieme Facebook Admin niet zint...

 • Francinne Declerque

  Suckerberg denkt dat we hem geloven op zijn woord ? En wie gebruikt er nu nog Facebook ? Kinderen, pubers en marginalen.

 • Marijke Molenberghs

  Hallo binnen 2 jaar of minder dan 2 jaar gaat facebook difinitief verwijderd worden. Er wordt te veel gehackt. Ik heb het horen zeggen als het waar is weet ik niet.