Zo veel Belgen hebben profiel op overspelsite Ashley Madison

REUTERS
Meer dan 13.000 Belgen hebben een profiel op Ashley Madison. Deze overspelsite site werd gehackt, waardoor de gegevens van 32 miljoen leden sinds deze week voor het grijpen liggen. Belgische schuinsmarcheerders hebben nu een reden om zich zorgen beginnen te maken.

De hackers dreigden eerder al de persoonlijke data van alle Ashley Madison-gebruikers vrij te geven en hebben sinds dinsdag de datadump gelekt via een torrent-bestand, dat iedereen kan downloaden. Ashley Madison is een Canadees initiatief dat getrouwde mensen wil overtuigen een affaire te beginnen met de slogan: 'Het leven is kort. Ga vreemd'.

De krant Het Nieuwsblad maakte vandaag bekend dat er ook heel wat Belgen actief waren op de site: er zouden 13.000 gebruikers in ons land geregistreerd zijn. Vooral Brusselaars zoeken via de site een minnares (want de hackers hebben onthuld dat 95 procent van de leden mannen zijn). In onze hoofdstad hebben 4.049 inwoners een profiel op Ashley Madison, Luik staat op de tweede plaats met 3.020 geregistreerden, de derde plaats is voor Antwerpen met 2.021 gebruikers.

Iedereen met een e-mailadres van een lid kan controleren of zijn info is gelekt. Dat kan door die informatie in te geven op de webpagina Ashley.cynic.al.

Wanneer een gebruiker een e-mailadres ingeeft dat overeenkomt met een huidig of voormalig lid van de site, komt het profiel tevoorschijn, samen met andere persoonlijke informatie die bij het lek is verzameld.