Zo omzeilt u de Facebookblokkade voor niet-gebruikers

Belgbook
Vorige week maakte Facebook bekend dat niet-gebruikers niet langer naar Facebookpagina's kunnen surfen zonder ingelogd te zijn. Maar de sociaalnetwerksite lijkt niet al te veel moeite gedaan te hebben: via Belgbook.be kan u nu al moeiteloos voorbij de blokkade.

Facebook maakte vorige week bekend dat het Facebookpagina's niet langer zichtbaar maakt voor mensen die niet ingelogd zijn via een account. De sociaalnetwerksite zegt zich zo af te stellen op de uitspraak die een Belgische rechter onlangs deed na een klacht van de Belgische privacycommissie. De rechtbank oordeelde dat Facebook datr-cookies, die de sociaalnetwerksite gebruikt om het surfgedrag op de voet te volgen, niet langer mocht verzamelen van niet-gebruikers.

Facebook zelf zegt dat het de veiligheid en privacy van Belgische gebruikers niet meer kan verzekeren als het de cookies niet mag verzamelen. Daarom sloot de sociaalnetwerksite de Facebookpagina's af voor niet-gebruikers. Facebook gaat nog in beroep tegen de uitspraak, dus het is mogelijk dat het slechts om een tijdelijke ingreep gaat.

Hoe dan ook kan u als niet-gebruiker ongestoord naar Facebookpagina's surfen. Via belgbook.be bijvoorbeeld. Facebook lijkt dus niet al te veel moeite te hebben gedaan om de blokkade waterdicht te maken. U hoeft enkel de URL van de Facebookpagina in te geven, en  die wordt vervolgens zichtbaar wanneer u op 'Go!' klikt.