Zakelijke chatdienst Slack dient aanvraag voor beursgang in

De online berichtendienst Slack zet een stap richting een beursgang.
REUTERS De online berichtendienst Slack zet een stap richting een beursgang.
De zakelijke chatdienst Slack heeft een aanvraag voor een beursgang ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC). Daarbij bracht het bedrijf geen verdere details naar buiten.

Naar verluidt wordt de stap begeleid door onder meer zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley. Het zou niet om een traditionele beursgang gaan maar om een zogeheten directe notering. Daarbij worden geen nieuwe aandelen uitgegeven, maar zorgt de beursnotering ervoor dat bestaande aandeelhouders makkelijker kunnen handelen in de waardepapieren. Eerder koos muziekstreamingdienst Spotify ook al voor een dergelijk beursdebuut in New York.

Binnen bedrijven

Over de gang naar de beurs van Slack wordt al langer gespeculeerd. De waarde van het 2009 opgerichte techbedrijf is eerder door kenners geschat op minstens 10 miljard dollar. Dagelijks wordt de dienst Slack, die in 2013 werd gelanceerd, door circa 10 miljoen mensen gebruikt, vaak voor interne communicatie van medewerkers binnen bedrijven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.