YouTubes eigen jaaroverzicht is slechtst beoordeelde video ooit (en stoot zo Justin Bieber van de troon)

YouTube Rewind 2018 is allerminst een succes te noemen.
RV YouTube Rewind 2018 is allerminst een succes te noemen.
YouTube Rewind 2018, het jaaroverzicht van de internetgigant, is de slechtst beoordeelde video aller tijden op het platform. In de video, waar de populairste videomakers een rol krijgen, zijn onder meer Will Smith en de Nederlandse make up-queen Nikkie de Jager te zien.

De vorige ‘recordhouder’, de videoclip van het nummer ‘Baby’ van Justin Bieber, had 9,8 miljoen negatieve stemmen. De terugblik-video heeft er momenteel meer dan 10 miljoen, volgens LikeCounter. De verwachting is dat dat aantal nog flink hoger wordt.

Elk jaar lanceert YouTube de 'Rewind’-video, met daarin trends, hypes en nieuws van het afgelopen jaar. De afgelopen jaren is er echter steeds meer kritiek op de video's. Zo zou het overduidelijk zijn dat de video's steeds politiek correcter worden en het ‘echte’ YouTube verdoezelen. Dat allemaal om adverteerders tevreden te houden, aldus de grootste critici. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jorn van Parys

    Ze hadden pewdiepie niet zo zwart moeten maken. Eigen schuld. Een twitcher en een youtuber die al 9 maanden niet geüpload heeft zijn de hoofdrollen... Phaha. Ksi vs Logan? Niets. Pewdiepie? Niets. Ugandan knuckles? Nope. En iedereen die deze reactie leest verstaat hem toch niet. Wereldvreemde mensen heersen over het internet.

  • Kevin Janssens

    Het is ook gewoon te politiek correct, de echte populaire youtubers die youtube mee groot gemaakt hebben worden stilletjes genegeerd.