YouTube stopt met verplichte lange advertenties

Photo News
YouTube heeft aangekondigd dat het videoplatform zal afstappen van de lange advertenties die je niet kan overslaan. Daarmee willen ze gebruiksvriendelijker worden. De verandering is gepland voor 2018.

Google hoopt met de stap, die volgend jaar moet ingaan, gebruikers een betere advertentie-ervaring te bieden. ''Onderdeel daarvan is dat we hebben besloten met ingang van 2018 te stoppen met het ondersteunen van de dertig seconden durende advertenties die niet kunnen worden overgeslagen en ons in plaats daarvan te focussen op formats die zowel voor gebruikers als voor adverteerders goed werken'', heeft een woordvoerder van Google aangegeven.

YouTube introduceerde in april vorig jaar nog een zes seconden durend advertentieformat, waarbij de advertentie niet is over te slaan. Het platform zou dit format het komende jaar meer willen gaan promoten.

Concurrentie van Facebook
Strategisch directeur van Born Social Callum McCahon denkt dat adverteerders niet blij zijn met de stap. YouTube is volgens McCahon echter bereid die prijs te betalen om ervoor te zorgen dat mensen zullen blijven kijken. ''Ik zie dit als een signaal dat YouTube erg bezorgd is over Facebook.'' Het video-aanbod van Facebook wordt volgens de strategisch directeur met de dag aantrekkelijker voor merken. ''En YouTube is in paniek.''
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anonymous

  Tip aan Anonymous: als je geen reclame wil dan moet je maar betalen voor je diensten. Niemand werkt graag voor niets. In België is er zelfs niemand die niet werkt voor niets, zelfs thuiszitten wordt hier betaald. Alles gratis willen, dat wel, maar er iets voor moeten terugdoen (6 seconden! ), o wee, dat is te veel gevraagd.

 • Anonymous

  Ik vind die reclame storend en het zet me eigenlijk helemaal niet aan om een bepaald product te kopen, ook niet onbewust!

 • Anonymous

  Eindelijk

 • Yvan Kortrijk

  Met Adblock heb je er helemaal geen last van.

 • F.B.I

  Eigenlijk het was irritant