Yahoo Mail krijgt integratie met Dropbox

Dropbox Blog
Om een sterkere vuist te kunnen maken tegen Google en Microsoft hebben Yahoo en Dropbox de handen ineen geslagen. Gebruikers van Yahoo Mail kunnen hun mailbox nu koppelen aan hun Dropbox-account. Daarmee hoopt Yahoo het makkelijker te maken om bijlagen te versturen en op te slaan.

Als Dropbox wordt gebruikt voor het versturen van bijlagen, heeft de gebruiker geen last van een limiet van 25 megabyte. Daarnaast kunnen bijlages van mailtjes direct worden opgeslagen op je Dropbox-account. Met de samenwerking met de populaire cloudopslagdienst Dropbox hoopt Yahoo een beter alternatief te kunnen bieden voor Gmail en Outlook.com. De diensten van Google en Microsoft hebben beiden al hun eigen manier op bijlagen te versturen en op te slaan in de cloud (Google Drive en Skydrive).

Wanneer Nederlandstalige Yahoo-gebruikers de Dropbox-integratie voorgeschoteld krijgen, is niet bekend. Voorlopig is het alleen beschikbaar voor gebruikers die hun account hebben ingesteld op Engels, Duits, Italiaans en Spaans. Yahoo Mail is nog altijd de derde grootste e-mailprovider ter wereld, na Gmail van Google en Outlook/Hotmail van Microsoft.