WhatsApp geeft groepsgesprekken reeks nieuwe functies

rv
Chatdienst WhatsApp breidt de mogelijkheden van groepsgesprekken uit. Zo vat een nieuwe functie antwoorden en @mentions samen wanneer gebruikers een groepschat een tijd niet hebben geopend.

De Group Catch Up-functie verschijnt als een @-icoontje aan de onderkant van de chat, als gebruikers een groepschat met veel nieuwe berichten openen. Verder is het nu mogelijk om op de pagina van de groep te zoeken naar deelnemers. Mensen kunnen niet zomaar weer toegevoegd worden aan groepen die ze hebben verlaten.

Beheerders kunnen voortaan beheerdersrechten van anderen afnemen. Mensen die een hebben opgericht, kunnen daar niet langer uit verwijderd worden door andere beheerders.

Groepen kunnen een geschreven beschrijving krijgen, die bovenaan verschijnt bij nieuwkomers. Beheerders kunnen ook beperken wie de naam, het icoontje en de omschrijving van de groep kan aanpassen.

De nieuwe functies zitten vanaf vandaag in WhatsApp voor Android en iOS, meldt de berichtendienst op zijn blog.

Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.netReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.