Exclusief voor abonnees

Welke veranderingen gaat Mark Zuckerberg doorvoeren?

Wat het Congres wil weten van Facebook

Mark Zuckerberg.
AFP Mark Zuckerberg.
Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft er dagen op geoefend. Vandaag en morgen wordt hij in het Amerikaanse Congres gehoord over politieke manipulatie, het datalek naar Cambridge Analytica en andere (privacy)zorgen.

Gaat Facebook nu eindelijk wat privacyvriendelijker worden?

Het hele verdienmodel van Facebook is gebaseerd op privacyschendingen. In 2010 zei oprichter Mark Zuckerberg dat 'de sociale normen' rond privacy aan het veranderen waren. Hij dacht dat mensen niet meer zo moeilijk deden over het delen van persoonlijke informatie, want hij zag dat mensen alles over zichzelf wilden vertellen via zijn platform. Wat die mensen niet wisten, en wat velen zich nog steeds vaak niet realiseren: dat Facebook een miljardenbedrijf heeft opgetuigd rond die persoonlijke informatie. Met de data weet Facebook adverteerders te lokken die heel precieze doelgroepen willen bereiken.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.